MILENKO JOVANOV: Đilas pokušava da vrši pritisak na pravosudne organe

Novosti online

06. 05. 2021. u 13:42

DRAGAN Đilas je danas kao samouki istražitelj, poput Ilije Čvorovića, predstavio rezultate svoje istrage, koji ne pokazuju ništa drugo, osim ogromne nervoze koja Đilasa mori od kada se u javnosti pojavila tema o tajnim računima na kojima je sakriveno 68 miliona dolara - rekao je Milenko Jovanov, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

МИЛЕНКО ЈОВАНОВ: Ђилас покушава да врши притисак на правосудне органе

Foto: Arhiva

- Đilas je sam rekao da je podneo krivične prijave protiv svih koji su u javnosti govorili o ovim računima. Zašto, onda, ako je već uveren u to da je sve izmišljeno, mirno i staloženo ne sačeka ishod ovih postupaka i presude u svoju korist, nego na svojim konferencijama za novinare, pred odabranim medijima, on nastupa i kao tužilac i kao sudija i kao veštak i kao svedok?! Odgovor je jasan. Zna i Đilas šta je istina i vrlo dobro zna šta će sve na tim suđenjima da se pokaže i dokaže, pa zato danas organizuje javno suđenje, čija je uloga da se u javnosti stvori određena slika, kako bi se vršio pritisak na pravosudne organe koji bave Đilasovim slučajem - dodaje Jovanov.


- Jedino se postavlja pitanje da li Đilas ovom tragikomičnom predstavom želi da dokaže da je nevin, ili da je dozvoljeno iskoristiti poziciju u vlasti i omogućiti sopstvenim kompanijama prihod od 619 miliona evra, jer on je i juče pokazao da nema nameru da odustane od svog već razrađenog biznisa. On traži nacionalnu frekvenciju za svoje televizije, traži podobne urednike na RTS-u, samo da bi zatim usledila preprodaja sekundi i novo bogaćenje. Međutim, Đilas će shvatiti pre, ili kasnije, da njegovog novog bogaćenja na račun građana neće biti, a ono staro će uskoro morati da objašnjava, ali ne pred odabranim novinarima, već pred državnim organima - kaže Jovanov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)