PAHOR STIŽE U SRBIJU: Predsednik Slovenije 14. maja u Beogradu sa Vučićem

Tanjug

05. 05. 2021. u 10:45

PREDSEDNIK Slovenije Borut Pahor će se 14. maja u Beogradu sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, uoči samita Procesa Brdo-Brioni na slovenačkom Brdu kod Kranja, koji će biti održan 17. maja.

ПАХОР СТИЖЕ У СРБИЈУ: Председник Словеније 14. маја у Београду са Вучићем

Foto: EPA

Pahor će u narednih 10 dana održati odvojene sastanke sa liderima zemalja koje su deo inicijative, prenosi slovenačka agencija STA.

Slovenački predsednik će se već danas sastati sa crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem u Podgorici, da bi potom otputovao u Tiranu na razgovore sa albanskim predsednikom Iljirom Metom.

Sledeće nedelje bi trebalo da se sastane sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, a 15. maja će se Pahor sastati sa hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem.

U pripremama za samit, Pahor se već sastao sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim i članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem.

Iz Pahorove kancelarije je saopšteno da su svi lideri koji su uključeni u inicijativu potvrdili svoje učešće na samitu 17. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili