VUČIĆ I KAN: Predsednik se sastao sa regionalnom direktorkom Unicefa

Novosti online

23. 04. 2021. u 12:43

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u razgovoru sa regionalnom direktorkom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju, Afšan Kan, da naša zemlja ostaje posvećena saradnji sa ovim fondom UN za pomoć deci, a Kan je ocenila da je model odgovora na pandemiju u Srbiji uzor za ceo svet.

ВУЧИЋ И КАН: Председник се састао са регионалном директорком Уницефа

Foto: Printscreen

Ona je izrazila interesovanje da Srbija svojim iskustvom pomogne kada bude krenula vakcinacija dece, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je rekao da će Srbija raditi na ostvarivanju dogovorenih zajedničkih ciljeva i konkretnih projekata, a Kan je zahvalila predsedniku na dosadašnjoj odličnoj saradnji Srbije i UNICEF-a.

Tokom prethodnog Programa saradnje, od 2016. do 2020. godine, Srbija je postigla značajne rezultate u ostvarivanju prava dece i mladih u određenim oblastima i postala primer dobre prakse u celom regionu, a neki programi razvijeni u našoj zemlji sada se koriste i u drugim zemljama, rekla je zvaničnica UNICEF. Dvoje sagovornika su istakli značaj međusobne podrške u novom petogodišnjem ciklusu saradnje.

Predsednik Vučić je zahvalio za angažovanje UNICEF u okviru KOVAKS mehanizma, kao i predstavništvu tog fonda UN u Srbiji za pomoć i podršku u borbi sa pandemijom KOVID-19.

Predsednik Vučić i direktorka Kan su dogovorili razmenu iskustava u različitim oblastima, posebno u različitim oblicima pomoći za najugroženije grupe društva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)