HRVATI PRIZNAJU: Vučić se definitivno potvrdio kao lider Balkana

Novosti onlajn

04. 04. 2021. u 21:10

Dok premijer hrvatske Andrej Plenković svakodnevno zabavlja prepucavanjem s predsednikom Zoranom Milanovićem, Hrvatska je pod Plenkovićem doživela jednu od najvećih blamaža od kraja rata, piše hrvatski portal Večernji.hr.

ХРВАТИ ПРИЗНАЈУ: Вучић се дефинитивно потврдио као лидер Балкана

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Činjenica da su građani Hrvatske, na poziv srpskih vlasti, prošlog vikenda putovali na vakcinisanje protiv KOVID-19 u Srbiju nedvosmisleno predstavlja težak debakl za Hrvatsku, za hrvatsku političku elitu i za hrvatski plan vakcinisanja koji je doživeo potpuni neuspeh, iako nas premijer pokušava uveriti kako je Milanović, kojeg naziva “iskompleksiranim i ljubomornim lažljivcem”, najveći problem u zemlji, time samo prikriva činjenicu da Hrvatska s njim na čelu ima puno ozbiljnijih problema. I za te je probleme odgovoran on, premijer, koji vodi ovu zemlju, a ne predsednik, koji u svojim rukama nema izvršne vlasti, nego samo može galamiti, što, kao što vidimo, i čini - navodi "Večernji".

Napominju da je predsednik Srbije odigrao vrlo dobro ulogu u nabavci vakcina i da se istakao kao lider na Balkanu.

"Večernji" dalje ističe da je Vučić se i pozivom građanja iz susednih zemalja da se vakcinišu u Srbiji, kada je reč o borbi protiv pandemije – a vakcinisanje protiv KOVID-19 celi svet prepoznaje kao jedini način za izlazak iz ovog haosa – definitivno potvrdio kao lider regije, pa čak i cele Europe, s obzirom na to da je Srbija u pogledu vakcinisanosti svog stanovništva trenutačno među najboljima u Evropi i svetu.

Preciznije, navodi "Večernji" Srbija je u ovom trenutku prva u Evropi i sedma u svetu prema stopi potpune vakcinisanosti stanovništva. U Srbiji je prvu dozu primilo gotovo 2,5 miliona građana, a dvema dozama vakcinisano je gotovo milion Srba.

Pročitajte više na: vecernji.hr/premium/srbijanski-predsjednik-vucic-opalio-je-zvucni-samar-liderima-svih-zemalja-regije-a-pogotovo-hrvatskom-premijeru-1481569

Foto: Printscreen

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (42)

Ivana

04.04.2021. 21:37

Aleksandar Vučić jste najbolji predsednik u istoriji Srbije ali i regiona. Hrvati treba da priznaju sav njegov rad i trud, i to je njegova zasluga. Hvala presedniče što zaista radite za bolju budućnost Srbije. nikada boljeg predsednika u istoriji Srbije nismo imali.

Bole

04.04.2021. 23:49

Očekivano, pravi državnici se pokazuju na delu. Srbija je usled cele ove nesreće pokazala da ima odgovorno rukovodstvo i ljudski odnos prema susedima. Za primer.

Ana

05.04.2021. 08:11

Da se zna ko je najbolji lider na Balkanu, a to je definitivno Vucic, sta je sve postigao za drzavu i doprineo, a sto je najbolje od svega da su to i Hrvati videli i priznali