IZBORI PROTIČU U SAVRŠENOM REDU: Bez zabeleženih nepravilnosti, velika izlaznost u Kosjeriću

S. J. M.

28. 03. 2021. u 15:55

IZLAZNOST na lokalnim izborima u Kosjeriću danas do 14 sati je 41 odsto, u Zaječaru je do 14 sati izašlo 26,5 odsto upisanih birača, dok je izlaznost u Preševu do 12 sati izašlo 13 odsto.

ИЗБОРИ ПРОТИЧУ У САВРШЕНОМ РЕДУ: Без забележених неправилности, велика излазност у Косјерићу

Foto: S.M.J.

Predstavnici lokalnih izbornih komisija kažu da do sada nisu zabeležene nepravilnosti i da se izbori odvijaju uz poštovanje epidemioloških mera.

Predsednica Opštinske izborne komisije u Kosjeriću Sandra Filipović je rekla da je na lokalne izbore do 14 sati izašlo 3.781 birača od ukupno 9.332 upisanih birača.

Na lokalnim izborima u Kosjeriću učestvuje pet izbornih lista "Aleksandar Vučić - za budućnost Kosjerića - Ivica Dačić", "Nada za Kosjerić" - koalicija DSS-a i POKS-a, "Domaćini da pobede Milan Stamatović" - koalicija Zdrava Srbija i Nova Srbija, Grupa građana "Čisti ljudi za čist Kosjerić" i lista "SRS - dr Vojislav Šešelj".

Filipović navodi da do sada nisu uočene nepravilnosti.

U Kosjeriću se glasa na 29 biračkih mesta, od kojih su sedam u gradu, a ostala u seoskim sredinama, a koja su otvorena jutros u sedam sati.

Do 14 časova na 69 biračkih mesta na teritoriji grada Zaječara glasalo je 26,5 odsto birača. Zaječarci glasaju na 24 mesta u gradu i 45 u selima.

- Glasanje protiče regularno i u najboljem redu. Do sada nemamo ni jednu zvanično prijavljenu neregularnost na biračkim mestima - kaže predsednik Gradske izborne komisije u Zaječaru Marko Minić.

Na lokalnim izborima u Zaječaru pravo glasa ima 50.463 birača, a građani biraju 50 odbornika sa devet izbornih lista stranaka, koalicija i grupa gradana na kojima je ukupno 263 kandidata za lokalni parlament.

Na izborima učestvuju liste: Aleksandar Vučić - Za budućnost Zaječara, Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija, Dr Nenad Ristović - Pobeda, Nada za Zaječar - Nacionalno demokratska alternativa (Pokret obnove Kraljevine Srbije, Demokratska stranka Srbije), Možemo bolje - Dragana Rašić, Zdrava Srbija - Milan Stamatović, Grupa građana "Montoja i Pravednici-Dragan Stamenković" i Zaokret - Dosta je bilo, hrabri ljudi.

Izlaznost birača do 12 sati u Preševu je 13 odsto i glasanje protiče bez neregularnosti, izjavio je predsednik Opštinske izborne komisije Kenan Kamberi.

Prema informacijama do 12 sati, na glasanje je izašlo oko 5.100 građana.

Kamberi kaže da se na lokalnim izborima u Preševu glasa na 38 biračkih mesta i da su ona otvorena uglavnom na vreme, a samo na nekima se kasnilo od pet do 10 minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)