TANJA FAJON: Treba pojačati pritisak na Srbiju!

Novosti online

26. 03. 2021. u 09:53

TANjA Fajon, šef Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom izjavila je da treba pritisak na zemlje zemlje u regionu, između ostalih i Srbiju, da pomognu funkcionisanje Bosne i Hercegovine.

ТАЊА ФАЈОН: Треба појачати притисак на Србију!

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Slažem se, trebalo bi pojačati pritisak na zemlje cele regiona, ne samo na Srbiju i Hrvatsku, da pomognu funkcionisanje Bosne i Hercegovine, iz solidarnosti, jednoj od vrednosti na kojoj je izgrađena Evropska unija, ne samo unutar država članica već i između zemalja u susedstvu Unije. Bosna i Hercegovina i ceo region zapadnog Balkana prva je na redu koja treba dobiti svu našu pomoć i podršku. Nadam se da će i Slovenija, kada preuzme predsedavanje u drugoj polovini ove godine, pojačati pritisak na sve države regije da pomognu funkcionisanje BiH. Što se tiče Bosne i Hercegovine, podrška i pomoć samo iz Hrvatske i Srbije nisu dovoljni - rekla je ona.

Prema njenim rečima, Bosna i Hercegovina ima značajnu ulogu u regionu zbog svog jedinstvenog geografskog položaja, jer se nalazi na spoljnoj granici sa Evropskom unijom. Naglašava kako bi oni koji čine vlast u Bosni i Hercegovini "trebali imati zajednički cilj", a to je "pristup Evropskoj uniji".

(Radio slobodna Evropa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest