IZBORI U KOSJERIĆU: Predato pet lista, opozicija bojkotuje glasanje

N.J.

12. 03. 2021. u 11:56

ROK za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji će biti održani 28. marta u Kosjeriću ističe u ponoć.

ИЗБОРИ У КОСЈЕРИЋУ: Предато пет листа, опозиција бојкотује гласање

Foto: N.J.

Za 27 odborničkih mesta u Skupštini opštine, boriće se ukupno 5 koalicija i grupa građana, a deo sadašnje opozicije bojkotoveće i ove izbore.

Izborne liste su predali: koalicija "Aleksandar Vučić - Za budućnost Kosjerića - Ivica Dačić" u kojoj su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, PUPS, PS i SDPS, zatim koalicija „Nada za Kosjerić - nacionalno demokratska alternativa” u kojoj su Demokratska stranka Srbije i POKS, zatim Grupa građana "Čisti ljudi za čist Kosjerić", tu je koalicija "Domaćini do pobede - Milan Stamatović" u kojoj su Zdrava Srbija i Nova Srbija, a tokom dana svoju kandidaturu potvrđenu sakupljenim potpisima predaće i Srpska radikalna stranka.

Jeremićeva Narodna stranka, Đilasova Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i ostale opozicione partije, bojkotovaće izbore jer smatraju da su izborni uslovi neregularni. 

Na izborima u Kosjeriću pravo glasa na prethodnim izborima imalo je 9.308 građana, a tačan broj za ovo glasanje biće poznat nakon provere trenutnog stanja, radi preciznog formiranja biračkog spiska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati