SRĐA TRIFKOVIĆ O NEZAHVALNOSTI TURKOVIĆEVE: Kada je neko kolektivno bolestan, tu pomoći nema

Novosti online

03. 03. 2021. u 12:07

ISTORIČAR i publicista Srđa Trifković izjavio je u jutarnjem programu Hepi TV da su baštinici fašizma u BiH muslimani.

СРЂА ТРИФКОВИЋ О НЕЗАХВАЛНОСТИ ТУРКОВИЋЕВЕ: Када је неко колективно болестан, ту помоћи нема

Foto: Hepi TV printskrin

Govoreći o napadima na predsednika Srbije iz Federacije BiH i tvrdnji da "pokušava vakcinama da izvrši genocid u BiH", Trifković je podsetio i na ranije neprijateljske izjave sa iste strane.

- Kada je neko kolektivno bolestan, tu pomoći nema. Ta ista gospođa Turković je uporedila Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom. Već je poznato, a cinici to zovu "Reductio ad Hitlerum", što znači da maltene svakoga možete "hitlerizovati". U poslednje tri decenije bili su "hitlerizovani" i Slobodan Milošević, Sadam Husein, Muamer Gadafi i naravno Vladimir Putin, tako da se radi o dobrom društvu - rekao je Trifković.

Profesor je rekao da je Bisera Turković poznata po govoru mržnje.

- Pridružila se i svom stranačkom lideru Bakiru Izetbegoviću u izjavi da su "Srbi loš narod". Ako već govore o Srbima kao baštinicima fašizma, bilo bi dobro videti ko su baštinici fašizma u BiH - pa to su muslimani. Imali su 21.000 dobrovoljaca u 13. brdskoj SS diviziji Handžar. Osim toga, imali su 4.000 SS policajaca u žandarmeriji Konstantina Kamerhofera i imali su, otprilike, 60.000 pripadnika oružanih snaga NDH, što ustaša, što domobrana. Muslimana je, na početku 2. svetskog rata bila oko 120.000-130.000 vojno-sposobnih muškaraca. Od toga je bilo 25.000 u nemačkoj uniformi, 60.000 u grupama NDH, da ne govorimo o dobrovoljačkim miliijama koje su bile lokalnog karaktera, koje su uglavnom naoružavali Nemci i ustaše. To je daleko veći procenat kolaboranteskih pripadnika jedinica, nego bilo koji drugi narod u Evropi. Više nego i sami Hrvati - rekao je istoričar. 

Srđa Trifković kaže da je dovoljno pogledati popis stanovništva i da muslimani tvrde da imaju apsolutnu većinu u BiH i da su prebacili 50 posto. 

- Skočiti sa 43% (1991. godina) na preko 50%, a pričati da ste pretrpeli genocid je vrlo zanimljivo - rekao je prof. Trifković. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju