ZORICA IZ ČOKE NAJBOLJI PROIZVOĐAČ: Dodeljene nagrade na “Danima vina” u Iđošu kod Kikinde

R. Š.

16. 02. 2021. u 17:53

APSOLUTNI pobednik ovogodišnje manifestacije “Dani vina”, koja je 21. put uzastopno održana u Iđošu kod Kikinde, je Zorica Ilijašev iz Čoke.

ЗОРИЦА ИЗ ЧОКЕ НАЈБОЉИ ПРОИЗВОЂАЧ: Додељене награде на “Данима вина” у Иђошу код Кикинде

Foto: G. Birimac

Tu titulu dodelio joj je stručni žiri za belo vine sorte “šardone”. Ona nije bila prisutna na proglašenju, jer je epidemija kovida 19 izmenila sadržaj ovogodišnje iđoške vinske fešte, pa su vinari samo slali uzroke na ocenjivanje. Međutim, korona nije odvratila vinare od učešća na “Danima vina” pa su poslali čak 222 uzorka belog, crvenog i roze vina, što čini posebno zadovoljstvo organizatorim iz Udruženja vinara i vinogradara “Šasla“.

Nagradu za crveno vino “merlot” dobio je Mileta Bajkin iz Iđoša, a Kikinđanin Branislav Veličkov za crveni “širaz” poneo je titulu gradskog pobednika. Dodeljeno je ukupno 47 zlatnih, 73 srebrne i 71 bronzana medalja. “Dane vina” organizuje udruženje “Šasla”, a od početka podržavaju Grad Kikinda i Mesna zajednica Iđoš.

- Ponosni smo na činjenicu da vinari iz cele Vojvodine cene takmičenje koje organizujemo sa dosta uloženog truda i ljubavi. Stigli su nam uzorci božanskog napitka iz Crvenke, Horgoša, Čoke, Pančeva, Batajnice, Sombora i drugih mesta. Kvalitet vina ocenjivao je žiri od 12 enologa, među kojima su i iskusni poznavaoci Laslo Horvat iz Temerina i Goran Adžić iz Čoke – priča Branislav Brojčin, predsednik Odbora za prijem i degustaciju vina.

Zbog epidemije koronavirusa manifestacije je ove godine imala skromniji sadrđaj, pa nije bilo masovnog okupljanja vinara. Uz mali broj prisutnih sveštenik je osveštao vinograd Ivana Đorđeva, ali je izostala vinska večera i druženje vinara u Iđošu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)