PROČITAJTE SJAJNU LUKAŠENKOVU PORUKU VUČIĆU: "Pre dva veka vaši preci su se oslobodili ropstva, danas ste moderna država"

Novosti online

15. 02. 2021. u 14:05

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti, 15. februar.

ПРОЧИТАЈТЕ СЈАЈНУ ЛУКАШЕНКОВУ ПОРУКУ ВУЧИЋУ: Пре два века ваши преци су се ослободили ропства, данас сте модерна држава

Foto: EPA

- Pre više od dva veka, Vaši preci su se oslobodili viševekovnog ugnjetavanja i stekli pravo na nezavisnost. Tokom godina svoje nezavisnosti, uprkos nemilosrdnim izazovima, Srbija je postala moderna evropska država i garant bezbednosti na Balkanu - istakao je Lukašenko u čestitki koja je objavljena na zvaničnom sajtu predsednika Belorusije.

On je naglasio i da su Minsk i Beograd tesno povezani sudbinom svojih naroda i da Belorusi i Srbi nikada nisu bili neprijatelji jedni drugima, nisu pljačkali tuđu zemlju, a da su svoju sreću sticali nesebičnim i teškim radom.

- Uveren sam da promenljiva politička konjuktura i nadalje neće uticati na snagu naših prijateljskih odnosa. Pozivamo na nastavak naših zajedničkih aktivnosti na sprovođenju dogovora postignutih tokom naših sastanaka prethodnih godina. Održavanje visokog nivoa belorusko-srpske saradnje doprineće daljem jačanju potencijala obe zemlje - navedeno je u čestitki predsednika Belorusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!