RASELJENI SRBI SA KOSMETA DOŠLI NA GLASANJE: Bez straha idu na biračka mesta, veruju u pobedu (VIDEO)

Novosti online

14. 02. 2021. u 08:23

TAČNO u ponoć organizovanim prevozom je iz Beograda na Kosmet krenula grupa interno raseljenih Srba, kako bi učestvovali na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima. Birači različitih generacija, koji su morali da napuste vekovna ognjišta, sa puno optimizma pošli su na Kosmet, u nadi da će srpska zajednica ostvariti dobar rezultat.

РАСЕЉЕНИ СРБИ СА КОСМЕТА ДОШЛИ НА ГЛАСАЊЕ: Без страха иду на бирачка места, верују у победу (ВИДЕО)

Foto: TANJUG/ ZORAN MIRKOVIĆ

Bez straha idemo na Kosmet i sigurno pobeđujemo, poručili su interno raseljeni Srbi, pred polazak iz Beograda na vanredne parlamentarne izbore. Među njima je i Bratislav Vučić iz Donje Gušterice.

- Krećemo odavde iz Beograda kako bi pomogli našem narodu na Kosmetu. Rodom sam iz Donje Gušterice kod Lipljana. Shvatio sam kao obavezu da se odazovem i glasam - izjavio je Vučić.

Po prvi put izostaje posmatranje izbora od strane OEBS misije, pa Vučić strahuje od mogućih manipulacija.

- Verovatno će biti pokušaja prevare, ali mi smo toliko vispreni da ćemo završiti glasanje kako treba i pobediti. Nadam se da će i ljudi koji su ostali tamo i trpe torturu takođe imati želju da izađu na izbore. To je osnovno i važno. Mi odlazimo iz Beograda da glasamo, jer želimo da se vratimo na svoju očevinu i dedovinu - poručio je Vučić.

Među putnicima na izbore je i Slobodanka Marijanović, koja je doživela strahovita iskustva, zbog kojih je morala da napusti Kosmet. Ipak, na izbore putuje sa velikom nadom, veruje u dobar rezultat za Srbe i uprkos strašnim iskustima stalno odlazi na Kosovo i Metohiju.

- Očekujem i verujem da ćemo se vratiti i da će Kosovo i Metohija biti naše, kao što je i bilo. Dok sam živela na Kosmetu oni su me maltretirali. Pretili su mi da će me zaklati i svašta su nam radili u selu. Pretili su da će me ubiti i jedva sam izvukla živu glavu. Otišli smo iz sela u Pećku patrijaršiju da se spasemo. I dan danas odlazim dole, ali 21 godinu ne možemo da odemo na groblje, jer nam ne daju Albanci. Ipak dole nismo prodali ništa, a ovde ništa nismo kupili. Glasam i nadam se da će biti bolje - poručila je Marjanovićeva.

I Blagoje Nedeljković iz sela Čarakovce pored Kosovske Kamenice putuje na izbore sa puno nade.

- Celo naše selo je uništeno, više nema ni jedne kuće. Ipak, idem da glasam, očekujem pobedu i uopšte se ne plašim - poručuje Nedeljković. 

Na izbore se uputio i Miodrag Popović.

- Idemo da glasamo za našu listu i sigurno ubedljivo pobeđujemo! Albanci mogu da pokušaju da izmanipulišu, ali neće uspeti. Garantujem da neće uspeti, a nadam se da će posle izbora biti bolje i ubeđen sam u pobedu Srpske liste - poručio je Popović.

Osim iz Beograda, autobusima su noćas na glasanje na Kosmet Srbi sa pravom glasa organizovano krenuli i iz Niša i Kraljeva.

Biračka mesta su otvorena u 7 časova.

(Kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!