SI ĐINPING PISAO VUČIĆU: Čestitka predsednika Kine povodom Dana državnosti Republike Srbije

Tanjug

11. 02. 2021. u 12:47

PREDSEDNIK Kine Si Đinping uputio je čestitku predsedniku Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije i poručio da pridaje veliki značaj razvoju odnosa dve zemlje kao i da je spreman da Sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije podine na još viši nivo.

СИ ЂИНПИНГ ПИСАО ВУЧИЋУ: Честитка председника Кине поводом Дана државности Републике Србије

Foto: Tanjug

U čestitki piše:

„Poštovani gospodine predsedniče,

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, želim u ime Vlade i naroda Kine, kao i u svoje ime, da Vama i prijateljskom srpskom narodu uputim srdačnu čestitku i najbolje želje.

Kinesko-srpski odnosi održavaju jak trend razvoja. Međusobno političko poverenje dveju zemalja je čvrsto, saradnja u različitim oblastima postiže bogate rezultate, a čelično prijateljstvo se neprekidno produbljuje.

Dve strane se zajedno suočavaju sa izazovima epidemije virusa KOVID-19, čime daju primer saradnje u borbi protiv epidemije u svetu. Nedavno ste, po mom pozivu, prisustvovali Samitu lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope i dali veliki doprinos uspešnom održavanju samita, što ja visoko cenim.

Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da sa Vama, u okviru zajedničke izgradnje inicijative Pojas i put, i saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, podignem Sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na još viši nivo, kako bismo doprineli blagostanju naših dveju zemalja i dvaju naroda.

Želim Vašoj zemlji mnogo prosperiteta, a narodu sreću i blagostanje“, navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga, prenela je pres služba predsednika Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (68)