STALNO PRAVE ATMOSFERU STRAHA: Premijerka Ana Brnabić o provokacijama Kurtija i Osmanijeve na severu KiM, dijalogu sa opozicijom

D. M.

31. 01. 2021. u 21:46

SRPSKI narod na KiM suočen je s tim da politički lideri iz Prištine pokušavaju da dobiju jeftine poene u kampanji, umesto da se bave životnim pitanjima i pomognu narodu koliko mogu. Zahvaljujem se građanima što su, na provokaciju Aljbina Kurtija i Vljose Osmani, koji su u subotu bili na severu Kosova, imali odmerenu reakciju, sačuvali prisebnost i pokazali dostojanstvo.

СТАЛНО ПРАВЕ АТМОСФЕРУ СТРАХА: Премијерка Ана Брнабић о провокацијама Куртија и Османијеве на северу КиМ, дијалогу са опозицијом

Foto Tanjug

Ovako je premijerka Ana Brnabić prokomentarisala incident koji su izazvali v. d. predsednice privremenih institucija u pokrajini i lider "Samoopredeljenja". Osmani i Kurti pokušali da obiđu severni deo Kosova i Metohije, a srpski narod koji tamo živi je bio posebno pogođen time što je pratnja političara iz Prištine, osim što je bila naoružana do zuba, nosila obeležja terorističke OVK. Osmanijeva i Kurti su prešli most iz Južne Mitrovice, spontano okupljeni narod im je zvižducima i psovkama pokazao šta misli o njima, pa su se ubrzo sa svojim obezbeđenjem vratili tamo odakle su došli.

- Naši sugrađani na KiM žive u atmosferi stalnih provokacija. Reakcija Prištine na reči predsednika Aleksandra Vučića, da na Kosovo nismo poslali ni oružje ni tenkove, već vakcine i lekove, jasno pokazuje šta Srbi mogu da očekuju - rekla je Brnabićeva za TV Pink.

Ona je govorila i o međustranačkom dijalogu, naglasivši da će SNS u njemu učestvovati:

- Druga strana samo kuka svakog dana, piše pisma Briselu, a kad kažemo hajdemo da razgovaramo, oni traže izgovor da ne dođu, jer ne žele da učestvuju na izborima, znajući da će izgubiti. Dajte da napravimo standarde, kako će se voditi dijalog, a onaj ko ga napusti, da više ne učestvuje.

Premijerka je istakla i da je predstavnica Evropskog parlamenta Tanja Fajon pokazala da nije objektivan moderator:

- Ona je 48 sati pred jedne lokalne izbore u Srbiji pozvala evroparlamentarce da potpišu podršku jednoj strani. Ako se dijalog vodi pod okriljem EP, onda treba da ga vodi neko objektivan.

SRBIJA JE ZEMLjA KOJA MENjA SVET

BRNABIĆEVA je prokomentarisala i to što je američka glumica Dženifer Aniston na svom instagram-profilu objavila njenu sliku. Na ovaj način predsednica srpske vlade našla se u društvu najuticajnijih žena sveta:

- Naša zemlja je jedan od lidera u rodnoj ravnopravnosti i, nadam se, zemlja koja menja svet. Srbija se potrudila da zakonom postigne da najmanje 40 odsto žena bude na listi za Skupštinu, i da ih u Vladi ima više od polovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna