VUČIĆ ČESTITAO BOŽIĆ PUTINU: "Neka najradosniji praznik u sva srca donese ljubav i dobru volju"

Tanjug

06. 01. 2021. u 07:55

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Božić predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i svim pravoslavnim hrišćanima u Ruskoj Federaciji, uz iskrene želje da ga provedu u dobrom zdravlju, miru i blagostanju.

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО БОЖИЋ ПУТИНУ: Нека најрадоснији празник у сва срца донесе љубав и добру вољу

Arhiva Novosti

- Neka ovaj najradosniji praznik pomirenja, sloge i porodične harmonije u sva srca unese ljubav i dobru volju, a u domove sreću i svaki napredak.

Godina iza nas bila je teška, ali je pokazala da, u vremenima bremenitim izazovima, uz razumevanje, solidarnost i ljubav prema bližnjem, možemo da odolimo iskušenjima. Raduje me što su Srbija i Rusija, i u ovo doba neizvesnosti, pokazale bliskost i čvrsto prijateljstvo.

- Koristim i ovu priliku da Vam zahvalim na aktivnoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u odbrani interesa srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji. Posebnu zahvalnost Vam izražavam na ličnom zalaganju da se završe radovi na mozaiku u Hramu svetog Save i toploj poruci koju ste uputili - navodi se, između ostalog, u pismu koje je predsednik Vučić uputio Putinu.

Pismo sa božićnim čestitkama predsednik Vučić uputio je i patrijarhu Moskve i sve Rusije Kirilu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (56)