VILIJAM VOKER DOBIJA „ŠUT KARTU”: Albanci otpisuju zlikovca koji je režirao aferu „Račak”

Tanjug

18. 12. 2020. u 18:14

ВИЛИЈАМ ВОКЕР ДОБИЈА „ШУТ КАРТУ”: Албанци отписују зликовца који је режирао аферу „Рачак”

Foto: EPA

BIVŠI šef misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker izjavio je da ugovor njegove Fondacije "Voker" s prištinskim vlastima još nije produžen.

Voker je u četvrtak rekao i da ga je vršilac dužnosti predsednika Vjosa Osmani u telefonskom razgovoru obavestila o tome.

- Razgovarali smo pre nekoliko dana... Ugovor zvanično nije produžen. Razgovarali smo o mnogim stvarima, detaljnije sam objasnio zbog čega je fondacija osnovana i šta zapravo pokušavam da učinim za Kosovo već 20 godina - i za sve Albance, i na Kosovu i u Albaniji i u dijaspori - rekao je Voker, a preneo portal Kosovo onlajn pozivajući se na Gazetu Ekspres.

Vrednost ugovora koji je Fondacija "Voker" potpisala s ,,predsedništvom" u vreme Hašima Tacija, koji je podneo ostavku pošto je optužen pred Specijalnim većima za zločine bivše OVK, navodno iznosi 7.000 evra mesečno.

Fondacija "Voker", koju su osnovali Voker i Hasan Šalja 2017. godine, potpisala je, kako javili prištinski mediji, "debeo ugovor" sa Tačijem o pružanju saveta, koji će važiti pet meseci.

Ukupno je 35.000 evra koštao ugovor za savete izmedu Fondacija i predsedništva privremenih prištinskih institucija, prenelo je Kosovo onlajn.

Vilijam Voker je bio šef Misije OEBS-a 1999. na Kosovu i njegov je izveštaj o navodnom zločinu srpskih snaga nad civilima u selu Račak bio povod za pojačan pritisak Zapada na Beograd i uvod u neuspele pregovore u Rambujeu i potom u agresiju NATO-a na tadašnju SR Jugoslaviju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Zoran

19.12.2020. 14:29

Овај Вокер, саучесник за ратне злочине током НАТО агресије треба да одговара пред судом за лажи о Рачку. Тада је сигурно добио велике паре да слаже свет о наводно злочинима српских снага безбедности. А све је радио у својству шефа мисије ОЕБС-а. Класична корупција. То је доказ да је Европа листом била против СРЈ. Уосталом 19 држава је учествовало у агресији. Наши судови треба да га туже за лажи и осуде на доживотну робију. И ову "цркавицу" од 7.000 Е коју добија месечно је доказ да је све радио за паре.