LUKAŠENKO IZJAVIO SAUČEŠĆE VUČIĆU: Preminuo je mudar i plemenit čovek, koji se u potpunosti posvetio nesebičnom služenju Bogu i svom narodu

Tanjug

21. 11. 2020. u 15:01

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izrazio je saučešće predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom smrti patrijarha srpskog Irineja.

ЛУКАШЕНКО ИЗЈАВИО САУЧЕШЋЕ ВУЧИЋУ: Преминуо је мудар и племенит човек, који се у потпуности посветио несебичном служењу Богу и свом народу

AP Photo

Lukašenko je u pismu saučešća istakao da je preminuo vrlo mudar i plemenit čovek, koji se u potpunosti posvetio nesebičnom služenju Bogu, otadžbini i svom narodu.

Naveo je da je, dok je Irinej bio na čelu Srpske pravoslavne crkve, Srbija postigla značajne rezultate u jačanju suvereniteta i nezavisnosti, građanskog mira i stabilnosti, očuvanju duhovnog, kulturnog i istorijskog nasleđa.

- U svemu tome vidim veliku ličnu ulogu patrijarha Irineja - naveo je Lukašenko.

Istakao je da je pravoslavna vera jedan od temelja bliskosti naroda dve zemlje.

- Veoma sam zahvalan njegovoj svetosti na naporima koje je učinio da proširi i razvije prijateljstvo i saradnju Belorusije i Srbije. Sećanje na patrijarha Irinu zauvek će ostati u našim srcima - naglasio je beloruski predsednkik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (77)

Maja

21.11.2020. 18:19

Drago mi je sto iz ogromnog broja drzava stizu telegrami sa saucescem zbog smrti Patrijarha Irineja jer je on bio veliki covek koji ce zauvek ziveti u nasim srcima.

Jovan

21.11.2020. 18:29

Plemenitost, krotkost, mudrost I dobrota naseg Patrijarha je nesto po cemu cega pamtiti svi oni koji su imali cast da sa njum saradjuju. Hvala Lukasenku, on odlicno razume koliko je ovo veliki gubitak za Srbiju

Persida Pelin

22.11.2020. 05:25

"Plemenit... Posvetio se sluzenju Bogu..." Toliko lepih reci stize sa svih strana. Mi smo znali koliko je patrijarh Irinej skroman, mudar, razuman, koliko radi na sirenju duhovnih veza, koliko je divan ali to su i mnogi drugi van granica nase zemlje, prepoznali i cenili.

Princip

22.11.2020. 10:00

Veliko hvala poštovanom prijatelju, velikom lideru i uspešnom državniku Lukašenku, što je u ime Belorusije i u svoje lično ime izjavio saučešće srpskom narodu i predsedniku Vučiću.