PARTIJARH NAM JE POKAZIVAO PUT LJUDSKOSTI: Telegram hercegnovsle lokalne uprave povodom smrti patrijarha Irineja

V.V.

21. 11. 2020. u 13:23

U ime hercegnovske lokalne uprave, svoje lično i ime svih građana, čelnici Opštine izrazili su iskreno saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima povodom smrti Patrijarha srpskog gospodina Irineja.

ПАРТИЈАРХ НАМ ЈЕ ПОКАЗИВАО ПУТ ЉУДСКОСТИ: Телеграм херцегновсле локалне управе поводом смрти патријарха Иринеја

Foto: Printskrin

-Otišao je onaj kojem je uvek na prvom mestu bilo služenje Bogu, Crkvi i svom svetosavskom narodu. Pravoslavni narod Herceg Novog učestvuje u gubitku i bolu celog pravoslavlja, navedeno je u telegramu.

-Njegova svetost patrijarh Irinej je u ovim neizvesnim vremenima bio plemeniti duhovni vođa potreban pravoslavlju, kojeg je narod voleo. U svakoj njegovoj reči i delu ogledale su se ljubav, dobrota, milost, duhovna snaga i mudrost svojstvene velikim Božjim ljudima. Sa trona Svetoga Save čuvao je svoju veru i korene, povezivao, mirio, pokazivao put pravde i ljudskosti.

Tokom celog svog zemaljskog života hodio je ka Gospodu, a sada kada je njegovo hristoljubivo srce prestalo da kuca, pred prestolom Gospodnjim će nastaviti da se moli za dobro svoga naroda. Neka mu Gospod podari Carstvo nebesko i večni pokoj, navedno je u telegramu koji potpisuju predsednik Opštine Stevan Katić, predsednik Skupštine opštine Nikola Samardžić i potpredsednici Miloš Konjević i Vesna Samardžić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)