ETO ZAŠTO JE ZAPAD BOMBARDOVAO JUGOSLAVIJU: Rusi o suđenju teroristima OVK - napad u Beču je poslednji primer

V. N.

10. 11. 2020. u 19:33

ЕТО ЗАШТО ЈЕ ЗАПАД БОМБАРДОВАО ЈУГОСЛАВИЈУ: Руси о суђењу терористима ОВК - напад у Бечу је последњи пример

Foto: Tanjug/GLOBSEC/Tomas Pospišal/Depositphotos

RUSKO Ministarstvo spoljnih poslova, na čijem čelu je Sergej Lavrov, saopštilo je juče, komentarišući rad Specijalnog suda u Hagu za zločine tzv. OVK, da svi koji su optuženi za teške zločine moraju da se suoče sa zakonom i "zasluženom kaznom", ocenivši da Zapad sada shvata kome je NATO pomogao kada je bombardovao Jugoslaviju 1999.

Ističe se da se pokazalo da je "kosovska kvazidržava" dugi niz godina predvođena osobama koje se povezuju sa nelegalnim aktivnostima na KiM, uključujući terorizam i organizovani kriminal.

- Nažalost, zapadni pokrovitelji Kosova zatvorili su oči pred ovim delom biografija njihovih štićenika. Sada zapadna javnost počinje da shvata kome je NATO pomogao kada je bombardovao suverenu Jugoslaviju 1999. Kosovo je postalo izvor ekstremizma i kriminala u susedstvu EU, a dokaz je i hapšenje dvojice kosovskih građana, koje austrijska policija sumnjiči za umešanost u nedavne terorističke napade u Beču. Nadamo se da će Zapad konačno poslušati upozorenje o pravoj prirodi kosovske "državnosti" i da će prestati da slepo podržava one koji se neće ni na čemu zaustaviti radi svojih sebičnih političkih interesa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)