ALBANIJA "RUŠI" VAŠINGTONSKI SPORAZUM: Traži prijem tzv. Kosova u Savet Evrope

Novosti online

04. 11. 2020. u 16:30

MINISTAR spoljnih poslova Albanije Gent Cakaja saopštio je da je na virtualnom sastanku Komiteta ministara podnet zahtev za članstvo tzv. Kosova u Savet Evrope.

АЛБАНИЈА РУШИ ВАШИНГТОНСКИ СПОРАЗУМ: Тражи пријем тзв. Косова у Савет Европе

Foto: EPA

- Danas smo na virtualnom sastanku 130 ministara Komiteta ministara, između ostalog, jasno podneli zahtev za članstvo (tzv) Republike Kosovo u Savet Evrope - objavio je na Fejsbuk nalogu Cakaj.

Istakao je da podržavanje članstva tzv. Kosova u Savet Evrope "nije samo istorijski pravedno i politički razumno, već i doprinos jačanju demokratije, vladavini prava i osnovnih prava u Evropi".

Tzv. Kosovo se inače obavezalo Vašingtonskim sporazumom da godinu dana neće tražiti prijem u međunarodne organizacije, ali je očigledno da je Tirana preuzela na sebe da "zaobiđe" dogovor iz Vašingtona i gura tzv. Kosovo u međunarodne organizacije, u ovom slučaju, u Savet Evrope.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (15)