DETALJI RAZGOVORA VUČIĆA I MEDVEDEVA: Zahvalnost na podršci Rusije, sve bolja saradnja u međunarodnim institucijama

Tanjug

21. 10. 2020. u 13:25

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev razgovarali su danas putem video-linka i potvrdili veoma dobre odnose Srbija i Rusija imaju na svim poljima saradnje.

ДЕТАЉИ РАЗГОВОРА ВУЧИЋА И МЕДВЕДЕВА: Захвалност на подршци Русије, све боља сарадња у међународним институцијама

Foto: Instagram

Vučić i Medvedev, koji je i predsednik Sveruske političke stranke Jedinstvena Rusija, su u dugom i prijateljskom razgovoru govorili i o krizi izazvanoj pojavom korona virusa, ali i načinima kako da dve zemlje sarađuju po tom pitanju, saopštio je kabinet predsednika Vučića. Predsednik Srbije je zahvalio na podršci Ruske Federacije našoj zemlji početkom velike zdravstvene krize i dodao da jedino pravo rešenje za spas naroda može da bude masovna upotreba vakcine protiv KOVID-19.

Istovremeno, predsednik Vučić i Medvedev istakli su dobru saradnju u svim međunarodnim institucijama.

Vučić je posebno zahvalio na podršci Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Medvedev je rekao da pozdravlja politiku Srbije koja se ponaša kao nezavisna i samostalna zemlja i ima prijateljski odnos prema Rusiji.

Dvojica sagovornika su se dogovorili da se, odmah po zajedničkoj pobedi nad korona virusom, sretnu uživo i razmene mišljenja o svim važnim političkim i ekonomskim pitanjima.

Događaj je održan uoči Međunarodnog međupartijskog foruma "ŠOS+" na temu "Privreda za ljude".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (33)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost