AMERIKANCI STIGLI NA KOSOVO ZBOG GAZIVODA! (FOTO)

Novosti online

20. 10. 2020. u 17:08

АМЕРИКАНЦИ СТИГЛИ НА КОСОВО ЗБОГ ГАЗИВОДА! (ФОТО)

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

NA Kosovu i Metohiji boravi grupa eksperata iz Sjedinjenih Američkih Država, povodom tačke Vašingtonskog sporazuma koja se odnosi na akumulaciju jezera Gazivode.

Tzv. premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti je rekao da stručnjaci iz SAD istražuju sve potrebne modalitete kako bi izradili studiju izvodljivosti, prenosi RTK.

Vest da su američki stručnjaci u Prištini, potvrdila je i američka "ambasada" na KiM, koja je navela da je u ponedeljak stigla delegacija koju predvode predstavnici odseka Stejt departmenta za energetiku, provajderi za energiju i poslovni lideri, kako bi razgovarala o diversifikaciji energije.

- Diversifikacija kosovskih izvora energije, uključujući prelazak na održive alternative, ključna je za osiguranje kosovske bezbednosti i prosperiteta. Današnje rasprave fokusiraće se na to kako pametno upravljanje vodenim i energetskim resursima širom regiona i preko granica može privući nove investicije i rezultirati dugoročnim ekonomskim koristima za Kosovo (i Metohiju) i Srbiju - objavila je "ambasada" na svom Fejsbuk nalogu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)