SNS FORMIRA VLAST DO KRAJA OKTOBRA: U Šapcu se konačno nazire kraj maratonskog izbornog procesa

A.DELIĆ

16. 10. 2020. u 15:32

NAJNOVIJOM odlukom Upravnog suda Srbije, konačno se privodi kraju maratonski izborni proces u Šapcu.

СНС ФОРМИРА ВЛАСТ ДО КРАЈА ОКТОБРА: У Шапцу се коначно назире крај маратонског изборног процеса

Foto A. Delić

Ta institucija odbila je žalbu predstavnika "Zajedno za Srbiju" i potvrdila odluku GIK-a, prema kojoj neće biti četvrtog glasanja na biralištu Šipurske livade.

Istom odlukom Upravni sud potvrdio je legitimnost GIK-a, koja je osporavana nakon ostavke 10 članova, koji su bili predstavnici ZZS u tom telu. Ostalo je još samo da se sud izjasni po žalbama na izborni proces u Drenovcu i Ševaricama, kao i o još jednog dodatnoj žalbi na regularnost izbora u Šipurskim livadama.

Rokovi su kratki, pa bi Ustavni sud poslednje odluke koje bi mogle uticati na šabačkle izbore, morao doneti u subotu (17. oktobra).

U Šapcu su lokalni izbori ponavljani tri puta, ali je SNS na svakom sledećem glasanju samo potvrđivala prednost nad ZZS. Tako naprednjaci sada imaju 12.000 glasova više, a u međuvremenu, prišli su im pokret Zapadna Srbija, Ruska stranka i Evrpska zelena partija i zajedno sada imaju 46 od 69 odbornika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni