NOVA ODLUKA UPRAVNOG SUDA SRBIJE: Nema četvrtog glasanja na Šipurskim livadama u Šapcu, potrvđena pobeda SNS-a

A.D.

15. 10. 2020. u 19:09

UPRAVNI sud Srbije usvojio je rešenje Gradske izborne komisije u Šapcu, kojim je poništena odluka o raspuštanju biračkog odbora u Šipurskim livadama. Konkretno, ovo znači da na tom biralištu neće biti novog, četvrtog glasanja na lokalnim izborima u Šapcu.

НОВА ОДЛУКА УПРАВНОГ СУДА СРБИЈЕ: Нема четвртог гласања на Шипурским ливадама у Шапцу, потрвђена победа СНС-а

Foto: A. Delić

Na odluku GIK-a, žalbu su uputili predstavnici ZZS Nebojše Zelenovića, primedbujući da je nezakonita jer organ, odnosno Komisija, koja je u konkretnom slučaju postupala, navodno, nije bila sastavljena na propisan način.

Inače, 10 članova GIK-a u stalnom i proširenom sastavu i sekretar (svi predstavnici ZZS), su 7. oktobra podneli ostavke. Ali, na novoj sednici, u prisustvu preostalih 11 članova, poništena je prethodna odluka i doneta nova - da se izbori u Šipurskim livadama neće opet ponavljati.

Upravnom sudu su, kako saznajemo, predstavnici ZZS u međuvremenu uputili još tri žalbe – još jednu na regularnost odluke GIK-a o Šipurskim livadama, na izborni proces u Drenovcu i u Ševaricama.

U Šapcu se očekuje da maratonski izbori budu okončani ovih dana. Nova Skupština grada mogla bi biti održana do kraja ovog meseca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)