VUČIĆ ČESTITAO PUTINU ROĐENDAN: Veoma cenim vašu podršku Srbiji

Tanjug

07. 10. 2020. u 10:23

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić česitao je danas predsedniku Rusije Vladimiru Putinu 68. rođendan, uz poruku da veoma ceni sve što ruski predsednik čini za neraskidivo prijateljstvo i bratstvo Srbije i Rusije, kao i njegovu čvrstu podršku borbi Srbije za zaštitu državnih i nacionalnih interesa.

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ПУТИНУ РОЂЕНДАН: Веома ценим вашу подршку Србији

Foto: Dragan Milovanović

"Ekselencijo, dragi prijatelju, primite moje rođendanske čestitke, uz iskrene želje za dobro zdravlje, kako biste mudro i istrajno vodili Rusku Federaciju putem uspeha i blagostanja, snažeći njen ugled i uticaj u svetu", naveo je Vučić u čestitki.

On je istakao da veoma ceni Putinovu čvrstu podršku odlučnoj borbi Srbije za zaštitu vitalnih državnih i nacionalnih interesa, pre svega teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Vučić je naveo i da sa zadovoljstvom pamti prethodne susrete sa Putinom, kao prilike da, kako je istakao, otvoreno razmene mišljenja i ideje o različitim pitanjima od zajedničkog i globalnog interesa. "Zahvalan sam Vam što uvek umete da saslušate i da, bez obzira na težinu i složenost naše geopolitičke, vojne i ekonomske pozicije, pokažete razmevanje za naše stavove. To je odraz Vaše ljudske i državničke mudrosti, kao i Vašeg osvedočenog prijateljstva prema srpskom narodu", naveo je Vučić.

Istakao je da je uveren da će i u godinama nastaviti da prilježno grade sadržajne odnose.

"Iskreno se radujem što ću uskoro ponovo imati čast da Vas ugostim u našoj Srbiji", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (70)

NIKOLA KOJO: LJudi iz branše imaju posla i lepo žive