BRNABIĆ: Bez sumnje glavna tema formiranje vlade, uložićemo dodoatna sredstva u namensku inustriju

Tanjug

05. 10. 2020. u 07:51

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić sinoć je rekla da još nije upoznata s dnevnim redom današnje sednice Predsedništva SNS-a, ali da veruje, kako kaže, da će bez sumnje glavna tema biti formiranje vlade.

БРНАБИЋ: Без сумње главна тема формирање владе, уложићемо додоатна средства у наменску инустрију

Foto: Printscreen/RHMZ

"Kada će predsednik saopštiti ime mandatara i kada će mandatar predložiti imena vlade u skupštini, videćemo... Ne znam da li će to biti 5. oktobar", rekla je Brnabićeva sinoć u emisiji "Hit tvit" na TV Pink.

Na pitanje o spiskovima koji "kruže" u javnosti, a koji se odnose na potencijalna imena članova nove vlade, ona je ocenila da su ti spiskovi "zaista zabavni".

"Ja ne znam, ali verujem da je to što oni kažu tačno, kao što je uvek tačno sve što oni pričaju", rekla je u ironičnom tonu Brnabićeva, podsetivši na izjavu predsednika Aleksandra Vučića da "mora da ga ovi sa Nova.rs, Direktno i ti tajkunski mediji prisluškuju, pošto sada znaju ime svakog ministra".

Premijerka j dodala da je pozitivna stvar u svemu tome i veliki komplient za sve koji rade u vladi da oni ne mogu da napadnu ostvarene rezultate.

Na pitanje da li će SNS nastaviti da bude široke ruke kada su u pitanju stranke koje nisu imale šansu da dobiju ministarski mandat, Brnabić kaže da je to pitanje za predsednika Vučića i dodaje da je njegova vizija kao predsednika stranke takva da "ne želi da koncentriše vlast u svojim rukama".

Ističe da u tom smislu, Vučić nema problem da da nekome više nego što je osvojio na izborima ili više u odnosu na popularnost među građanima.

"Jer, ideja je da imamo što veći društveni koncezus oko nekih stvari koje su teške i nepopularne kako bi Srbija mogla da ide napred i u tom smislu mislim da je Vučić poseban i unikatan kao i SNS", poručila je Brnabićeva.

Dodala je i da od 2000. godine Srbija nema stranke koje uživaju takvo poštovanje građana i birača, kao što je slučaj sa SNS-om.

VLADA ĆE ULOŽITI DODATNA SREDSTVA U NAMENSKU

Vlada Srbije dodatno će uložiti sredstva u namensku industriju, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Ona je sinoć za TV Pink, odgovarajući na pitanje da li u Azerbejdžanu, koji je u ratnom sukobu s Jermenijom, ima srpskog oružja, poručila da trenutno ne zna taj podatak, ali i istakla da domaća namenska industrija posluje u skladu sa svim pravilima i standardima UN.

"Srbija ima namensku industriju i pravi oružje i municiju, koju treba negde da proda. Ako nećemo da prodajemo, onda hajde da ugasimo našu namensku industriju. Neki naši ljudi od toga žive, primaju plate...", navela je Brnabićeva.

Istakla je da se srpska namenska industrija takmiči s konkurencijom iz regiona, ali i iz čitavog sveta, i da za sada posluje uspešno, u skladu sa svim pravilima i standardima UN

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici