DAČIĆ ODBRUSIO DŽAFEROVIĆU: Tvoje su ruke krvave, a ne moje

Tanjug

29. 09. 2020. u 18:50

MINISTAR spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas predsedavajućem Predsedništva BiH Šefiku DŽaferoviću da je bio deo vlasti u vreme Slobodana Miloševića, ali da, za razliku od njega, nije učestvovao u ratnim zločinima.

ДАЧИЋ ОДБРУСИО ЏАФЕРОВИЋУ: Твоје су руке крваве, а не моје

Foto Tanjug

Povodom optužbi Sefika DŽaferovica da je bio "rame uz rame" sa, kako je naveo, "zločinačkim režimom Slobodana Miloševića", Dačić je u izjavi za javnost istakao da za sve vreme rata nije kročio na teritoriju BIH, niti je učestvovao u bilo kakvim ratnim zločinima.

"Za razliku od mene, Šefik DŽaferović je, kao što svi znaju, bio načelnik Centra službi bezbednosti Zenica u vreme kada su Srbima odsecane glave od strane Odreda ''El Mudžahedin'' i takozvane Armije BIH u regionu Ozrena, počev od zločina u Vozući, što je bila prva operacija pre ISIL-a, u kojoj se brutalno i ritualno odsecaju glave Srba i sve to se snima kamerama", naveo je Dačić.

Rekao je da su u svemu tome DŽaferovićevi i Izetbegovićevi ljudi aktivno učestvovali, "rukovođeni idejom stvaranja islamske države, iza čega i dalje stoje".

Dodao je da je većina tih mudžahedina dobila državljanstvo BIH, učestvovala u terorističkim napadima širom sveta, uključujući onaj na kule u NJujorku, pa čak i izdavanju bosanskog pasoša Bin Ladenu, što su, kako je istakao, sve podaci americkih službi bezbednosti.

Zato, smatra Dačić, sve što DŽaferović govori odnosi se na njega, pa tako i neprincipijelnost oko teritorijalnog integriteta Srbije i drugih zemalja.

"Po DŽaferoviću, ako smo Srbima mogli bez kazne da odsecamo glave, što im ne bismo odsekli i deo teritorije. Zato i licemerje DŽaferovića, jednog dana za nezavisnost Kosova, drugog za teritorijalni integritet Azerbejdžana, trećeg dana preti ratom Republici Srpskoj ako spomene pravo na samoopredeljenje, i tako redom. Samo da je protiv Srbije. Zato DŽaferoviću, zapamti, BiH nikad neće biti islamska država, jer je to država ravnopravnih naroda i entiteta, a ako je Evropa želi, neka je prave kod njih", zaključio je Dačić.

Šef srpske dilpomatije kritikovao je sinoć, gostujući u emisiji Chirilica na Hepi tv lidere SDA, jer se zalažu za priznanje kosovske nezavisnosti, na šta je DŽaferović reagovao rekavši da se uvrede koje je Dačić izrekao na njegov i račun Izetbegovića "odnose na njega".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

zašto

29.09.2020. 19:40

zašto ti snimci otsecanja glava nisu pušteni celom svetu, nego su ih naši sakrili? sve bi bilo drugačije da je svet to video. ko je sakrio i zašto. sada je kasno pričati ali svi ste bili na vlasti i znali to i sakrili.

Ljube

30.09.2020. 00:30

Kao i u prethodna dva svetska rata ,i u zadnjem sukobu gradjanskom ratu koji je produzetak ne zavrsenog drugog svetskog rata ,Srbjma pravoslavcima su glave odsecali komunjare jugosloveni ,ustase i balije .