VULIN: Vučić je predsednik svih Srba, treba da stvara Srpski svet

Beta

27. 09. 2020. u 11:36

ВУЛИН: Вучић је председник свих Срба, треба да ствара Српски свет

Foto: Tanjug

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin ponovio je danas da predsednik Srbije jeste mora i treba da bude predsednik svih Srba gde god da žive i istakao da Aleksandar Vučić i treba da stvara "srpski svet".

"Da smo imali hrabrosti da u dve bivše Jugoslavije nacrtamo i kažemo gde živimo, ne bismo danas o ovome pričali. Ali nismo imali hrabrosti, a i velike sile nikada nisu dozvolile Srbima da se ujedine", rekao je Vulin na TV Prva.

On je istakao da svi Srbi treba da donose zajedničke političke odluke u važnim pitanjima, da su se dosta "izvinjavali za Veliku Srbiju", i dodao da teritorijalno ujedinjena Nemačka nije nikome problem, ali politički ujedinjeni Srbi jesu.

Vulin smatra da se ne meša u unutrašnja pitanja suseda, i postavio je pitanje da li je mešanje kada, kako je rekao "Crna Gora preti da će zabraniti Srpsku pravoslavnu crkvu ili kada Severna Makedonija pravi svoju crkvu na temeljima SPC."

"Kada su u Hrvatskoj dovukli Borisa Miloševića na Kninsku tvrđavu, nije im trebao da ga vide Hrvati, nego Srbi, prevashodno Vučić kako bi pokazali da Srbi iz Hrvatske nisu deo ovog političkog prostora", rekao je Vulin i ocenio da oni to ipak jesu, i da svi Srbi treba odluke da donose zajedno.

Na pitanje da li se plaši reakcije na ovakve izjave Vulin je zatražio da mu objasne šta nije isitina u onome što je rekao.

Vulin je reagovao komentarisao pisanje pojedinih medija iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore da predsednik Srbije Aleksandar Vučić stvara "srpski svet".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (55)

Coki

27.09.2020. 12:30

Aleksandar Vučić je uradio mnogo toga kako na polju ekonomije tako i na polju diplomatskih odnosa. Imamo najboljeg predsednika koji odgovorno vodi politiku Srbija može da se ponosi.

Kosta

27.09.2020. 12:56

Pandemija virusom pokazala je koliko je važno da svi budemo povezani, bez obzira gde živimo, u kojoj zemlji ili na kom kontinentu. Srbija je pokazala da o svim svojim građanima misli. A Srbi su narod koji moraju da se ujedine i brinu o svojoj Srbiji, kao što to i ona radi za njih.

Marko

27.09.2020. 18:32

Konačno imamo predsednika koji zaista vodi računa o Srbima kako treba. Kako o onima u Srbiji, tako i van njenih granica. Drugi zaista mogu da nauče puno toga od njega i njegovog rada.

Dragan

28.09.2020. 02:02

Ja ne vidim tu ništa loše kada se kaže da je Vučić predsednik svih Srba ma gde oni živeli. Ako se naši sunarodnici nalaze u nekoj stranoj državi oni moraju da poštuju važeće zakone i suverenitet te države ali su u duši uvek Srbi i tako će ostati.

Željko

28.09.2020. 05:07

Ujedinjena Srbija je mnogima trn u oku. Navikli su poslednjih decenija da nas ponižavaju, pa sad, kad ne mogu više, dižu buku zbog srpskog jedinstva.

Slobodanka

28.09.2020. 06:45

Konačno imamo čoveka na čelu države koji zaista vodi računa o Srbima kako treba. Kako o onima u Srbiji, tako i van njenih granica. Drugi zaista mogu da nauče puno toga od njega i njegovog rada.Srpski narod u celom regionu ima koristi od ekonomskog napretka koji Srbija beleži poslednjih godina.

KOSTA

28.09.2020. 09:08

Srbi moraju da se ujedine i da se zajedno bore za svoje bolje sutra. Niko drugi neće da nas pogleda i da se bori za nas kao mi sami, a sad imamo i lidera koji može da nas ujedini.