VUČIĆ PRIMIO AKREDITIVNA PISMA AMBASADORKA DANSKE: Cilj što više danskih kompanija u Srbiji

Tanjug

sreda, 16. 09. 2020. u 12:05

ВУЧИЋ ПРИМИО АКРЕДИТИВНА ПИСМА АМБАСАДОРКА ДАНСКЕ: Циљ што више данских компанија у Србији

Foto: Instagram/budućnostsrbije

AKREDITIVNA pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predala je danas i ambasadorka Kraljevine Danske Suzan Šajn, koja mu je prenela pozdrave danske kraljice Margarete Druge i istakla da je njen cilj da dovede više danskih kompanija na srpsko tržište.

Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je ambasadorki Šajn poželeo dobrodošlicu i uspeh njene diplomatske misije u Beogradu i rekao da ga raduje intenziviranje političkog dijaloga Srbije i Danske.

"Srbija može mnogo da nauči od Danske, posebno u oblastima ključnim za evropske integracije", naveo je predsednik Vučić, prenela je Služba za saradnju sa medijima.

On je tim povodom zahvalio Danskoj za kontinuiranu podršku Srbiji u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji i izrazio očekivanje da će za novu srpsku Vladu jedan od prioriteta da budu reforme sa ciljem ubrzanja evropskog puta.

Predsednik Vučić i ambasadorka Šajn su se saglasili da bi naš napredak ka EU, uz postojeće dobre ekonomske pokazatelje, doprineo većem interesovanju kompanija iz Danske da ulažu u Srbiji. Ambasadorka Šajn je rekla da je njen cilj da dovede više danskih kompanija na srpsko tržište, naglasivši da one sve više sele proizvodnju sa dalekih tržišta u Evropu, a Srbija nudi odlične uslove za poslovanje.

Predsednik Vučić je rekao da bi dolazak više danskih kompanija mnogo značio za srpsku ekonomiju, posebno za razvoj preduzetničkog duha i radne etike.

Predsednik Vučić i ambasadorka Šajn su razgovarali i o situaciji u regionu, kao i o globalnim izazovima, koje je nametnula pandemija korona virusa, posebno za svetsku ekonomiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (39)

Milodrag Petković

16.09.2020. 12:39

Mislim da je ovo prava stvar za razvoj naše države i naše ekonomija svaka investicija će svakako dosta značiti našoj zemlji a ujedno i svima nama. Hvala predsedniku što se trudi i bori za našu zemlju i radi sve kako bi privukao što više investicija.

Dragan

16.09.2020. 12:45

Ambasadorka Šajn rekla je da će dovesti više danskih kompanija na srpsko tržište i da će se sve više seliti proizvodnju sa dalekih tržišta u Evropu a da Srbija nudi odlične uslove za poslovanje. Kontinuiranu podrška Danske Srbiji mnogo znači u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji.

Mihajilo

16.09.2020. 12:54

Novi ambasadori z uvek donesu nešto novo, unaprede saradnju dve zemlje. daju lični pečat, I svima njima je Srbija na izvesno vreme mesto boravka. Nova ambasadorka Danske će svakako doprineti još boljoj saradnji, I do sada je bila na zavidnom nivou.

Ivana

16.09.2020. 17:44

Srbija i Danska treba da prijateljstvo razvijaju, ovo je izuzetno važno za našu državu i njene građane. Sporazum između Danske i Srbije se trebaju realizovati, kao prijateljstvo sa tom državu.Srbiji su potrebne investicije i nova radna mesta. Hvala Vučiću što jača našu državu sa svim ambasadorima.

Stefana

16.09.2020. 21:23

Sa Danskom smo uvek imali prijateljske odnose. Verujem da će oni u budućnosti biti još bolji, kao i to da ćemo ostvariti još jaču ekonomsku saradnju. Broj investicija iz Danske raste što pokazuje da vodimo odg. politiku i da nas vide kao sigurnog partnera.