PREDSEDNIK REKAO ZAŠTO JE DOŠLO DO RAZDORA MEĐU ALBANCIMA: Gazivode su ključna stvar, prištinska delegacija u svađi

Tanjug

05. 09. 2020. u 07:59

ПРЕДСЕДНИК РЕКАО ЗАШТО ЈЕ ДОШЛО ДО РАЗДОРА МЕЂУ АЛБАНЦИМА: Газиводе су кључна ствар, приштинска делегација у свађи

Foto:_ Printskrin Pink

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić kaže da su Gazivode ključna stvar oko koje se prištinska delegacija svađala između sebe.

- Dve strane se slažu da će da rade zajedno sa američkim departmentom energetike i sa drugim organima američke vlade na fizibiliti studiji koja bi trebalo da podeli energetske resurse jezera Gazovode - rekao je Vučić, a potom pojasnio:

- Zašto su oni bili snažno protiv, a zašto smo mi bili za, pri čemu nismo to hteli da otkrivamo i jedni i drugi smo ćutali - zato što mi nemamo ni kilovat struje sa Gazivoda u ovom trenutku. Ovako ćemo, u kakvom god opsegu da podelimo, mi samo da dobijemo, zato su se oni žestoko svađali između sebe.

On je dodao da je Srbija na tome insistirala u Briselskim pregovorima i da će nastaviti na tome.

- Veoma je važno da Amerikanci urade fizibiliti studiju i da mi možemo da dobijemo deo energetskih izvora, dakle reč je i o struji i o vodi. Na našoj teritoriji su Gazivode nešto dublje, ali uglavnom ta voda ide za Metohiju i Prištinu, manje za srpske sredine. Srtuja nam ne ide uopšte, tako da je ovo za nas odlično, a u Prišini je izazvalo nemire - rekao je Vučić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (29)

Rajko Dakic

05.09.2020. 09:09

Kao u sportu, "udjes" im u redove, malo ih nacnes i pustis da se medjusobno posvadjaju, Grenel im je obecao pokusaj podmetanja tacke 10 i da ce se srpska delagacija upecati a kada to nije proslo, onda su izgubili kompas, sta sada objasiti sovinistima na Kosovu????

Varto Marx

05.09.2020. 11:00

U nadi da Siptari Sto su potpisali stati (postovati ) prosto sumnjsm dace se pridrzavati. Sve dok Srbija ne preuzme cijeli Kosmet u rukama, ovo su samo decijem procice.

Ivana

05.09.2020. 11:32

Gazivode su zaista pripale cele Srbiji. KiM je zaista na strani naroda i države. Srbija ima predsednikakoji voli svoj narod i državu, Srbija se danas cela razvija i gradi.

Slobo

05.09.2020. 12:43

Siptari su ekstremisti i vrlo tesko shvataju da i drugi narodi imaju pravo na zivot. A problem je sto su navikli na Kosovu sve da dobijaju za dzabe. E pa morace sada i da rade i od toga da zive.