GRENEL NA BRIFINGU U BELOJ KUĆI: Veliki sporazum, kome je prethodio veliki problem

Tanjug

04. 09. 2020. u 23:17

ГРЕНЕЛ НА БРИФИНГУ У БЕЛОЈ КУЋИ: Велики споразум, коме је претходио велики проблем

Foto: AP

SPECIJALNI savetnik predsednika SAD Ričard Grenel na brifingu sa novinarima posle potpisivanja sporazuma u Beloj kući o normalizaciji ekonomskih odnosa između Srbije i tzv Kosova rekao je da je reč o "velikom sporazumu kome je prethodio veliki spor koji traje 21 godinu".

Veliki je uspeh normalizacija vazdušnog, železničkog, drumskog saobraćaja, otvorene granice, širok dijapazon industrije....da je rešeno pitanje diploma...da će za Gazivode biti urađena studija izvodljivosti da bi se videlo kakva i koliko radnih mesta tu može da se otvori...

Na pitanje da li su ovaj sporazum međusobno potpisali predstavnici Srbije i tzv. Kosova ili su ga potpisali sa SAD, on je odgovorio: "potpisali su sporazum da će raditi zajedno na normalizaciji ekonomskih i trgovinskih odnosa", i dodao da je sve isto u sporazumu koji su potpisali pojedinačno, svako svoj, Vučić i Hoti, sem poslednje tačke o Izraelu.

On je precizirao da je Tramp potpisao na oba dokumenta pismo o namerama da će oni ( Srbija i tzv. Kosovo) raditi zajedno na sprovođenju ovog sporazuma, a ne da su Vučić i Hoti potpisali sporazum sa SAD.

Grenel je dodao da će obe strane nastaviti pregovore u Briselu.

"Potrebni su nam Evropljani da radimo zajedno na rešenju odnosa Beograda i Prištine", rekao je Grenel.

Kosovo i Srbija žele evropsku budućnosti i čeka ih dug put do toga, mi ćemo ih podržati na tom putu ali mi nismo deo EU, a to je deo političkog procesa koji je složen zbog EU kritertijuma, zaključio je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ludi milojko

04.09.2020. 23:57

čika ričarde, taj spor traje vec nekoliko vekova, ovo 21 godina je samo delic. i nikada i nece biti resen dok siptari ne vrate sta su oteli. ili dok nama ne pukne film...