PAPIR O PRIZNANJU BI DOVEO U PITANJE STATUS RS: Dodik pružio bezrezervnu podršku predsedniku Vučiću

S. M.

04. 09. 2020. u 09:13

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su poruke koje je neposredno pred ulazak u Bijelu kuću uputio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, poruke koje bi trebalo pažljivo i dobro čitati, a iz kojih jasno proizlazi da Srbija želi kompromis, mir, stabilnost i napredak, ne samo u okviru svoje države, već i u celom regionu. Dodik navodi da narod Republike Srpske pruža bezrezervnu podršku Aleksandru Vučiću.

ПАПИР О ПРИЗНАЊУ БИ ДОВЕО У ПИТАЊЕ СТАТУС РС: Додик пружио безрезервну подршку председнику Вучићу

Milorad Dodik / Foto D. Pozderović

- Normalno je da će i u razgovorima u Bijeloj kući učiniti sve da zaštiti prvenstveno srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali sam siguran da neće učiniti ništa što bi nanijelo štetu bilo kom drugom narodu. U tim naporima da se očuva mir i bezbednost svih na Kosmetu, da se očuva teritorijalni integritet Srbije i da Srbi i Albanci otvore novo poglavlje u odnosima, mi mu pružamo bezrezervnu podršku, naglasio je Dodik.

Dodik je ocenio da najave da bi na stolu moglo da se nađe nešto više od ekonomskih tema koje znače i normalizaciju života na Kosovu, mogu samo da iskomplikuju već ionako složenu situaciju, prenosi RTRS.

- Ne želimo da verujemo da bi jedna supersila kakva su SAD sebi dozvolila da se pod krovom Bele kuće uđe u nove nesporazume, a to bi jedna takva ponuda i značila. Ne verujemo da bi SAD žrtvovale stabilnost celog regiona jer su upravo oni mnogo uložili u stabilizaciju prilika ovde. Papir na kome bi se tražilo priznanje kosovske nezavisnosti automatski bi povuklo pitanje i statusa Republike Srpske, o čijoj nezavisnosti su SAD razgovarale još dok je trajao građanski rat u BiH, kazao je Dodik.

Dodik je ocenio i da SAD dva meseca uoči američkih predsedničkih izbora nisu spremne za otvaranje još jednog pitanja na Balkanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna