PORED PRIZNANjA KOSOVA, EVO KOJI SU PREDLOZI NA STOLU U VAŠINGTONU: Čadež otkrio detalje iz Bele kuće

Tanjug

03. 09. 2020. u 18:26

ПОРЕД ПРИЗНАЊА КОСОВА, ЕВО КОЈИ СУ ПРЕДЛОЗИ НА СТОЛУ У ВАШИНГТОНУ: Чадеж открио детаље из Беле куће

Foto: Tanjug

PREDSEDNIK Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da su ekonomski predlozi srpske delegacije, izneseni na sastanku u Beloj kući, dobri i konkretni.

Čadež je, u izjavi novinarima, preneo da su razgovori teški i da će dugo trajati.

„Na stolu zanimljivi i dobri predlozi kada je u pitanju privreda. I to ne samo u vezi infrastrukturnog povezivanja, već veoma konkretni projekti za podršku privrednog sektora koji mogu da kreiraju nova radna mesta, obzebediti oživljavanje privredne aktivnosti u krajevima zemlje koji su do sada bili zapostavljeni“, objasnio je on.

Čadež je istakao da se radi o konkretnim privrednim projektima, podsećajući da je izaslanik američkog predsednika Ričard Grenel sve počeo da postavlja i razgovara sa ekonomske strane.

„Predlozi koji su na stolu su projekti za budućnost, koji mogu da naprave razliku, pomognu kreiranju radnih mesta i da mladi planiraju porodice u svojoj domovini, a ne negde drugo“, rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

gedža

04.09.2020. 13:22

Svi vi tamo kod trampa, NEMATE mandat da poklanjate 15% države Srbije. Samo referendum u Srbiji može da odlučuje o tome. Za sve ostalo postoji rezolucija 1244 i UN.