EPIDEMIOLOG dr Predrag Kon rekao je da postoji mogućnost da krizni štab predloži da deca koja se vraćaju iz inostranstva u školu krenu deset dana kasnije od njihovih vršnjaka.

Sone

28.08.2020. 08:12

@Ivsn - Ti bi mogao da ne lupetas. Ko je mogao i trebao je da odvede decu negde. Veca je mogucnost da se zaraze u autobusu nego na moru. Mozda je bolje da su svi isli na adu ili strand.

Dok je pandemija

27.08.2020. 18:07

@Mica Haubica - Samo i jedino ON LINE. Stvarno ne mogu da razumem roditelje koji pustaju decu u školu pa se još pitaju ko će da odgovara ako se, ne daj Bože, zaraze?! Pa ko? Vi dragi roditelji, vi ćete biti odgovorni jer ste mogli da birate između dve opcije.

Ana

27.08.2020. 20:16

@Dok je pandemija - Deci je mesto u klupama. Mi roditelji radićemo sve što je do nas...predlažem zdrave vitaminske povrćne obroke,više fizičkih aktivnosti i nadati se najboljem. Raditi na imunitetu cele porodice. Ono ako je kući,nije zaštićeno...virus je prosto u vazduhu ...

Magarče

31.08.2020. 17:22

@Dok je pandemija - A ko će da sedi s decom kući i prati nastavu? A ko će da obezbedi svima stabilnu i redovnu internet vezu i kompjutere? A koji poslodavac će sa trpi odsustvo roditelja zbog škole? A šta sa onom decom čiji su roditelji jedva završili svoje škole? Ko njima da objasni, pojasni, razjasni sve predavano?

Goxy bgd

27.08.2020. 14:35

I treba skloniti decu koja su pred polazak u školu bila u hr,cg it's, tamo je broj zaraženih iz dana u dan veći, ne treba da ispaštaju porodice koje su se suzdržale letos od mora zbog onih koji bi crkli da ne umoče tabane u slanu vodu. Ako su letovali sad nek razmišljaju kuda će sa decom 10 dana

ZALIV tacka NET

27.08.2020. 15:05

@Goxy bgd - Treba svu decu skloniti iz skola dok ima novih zarazenih. Ja ne razumem kakav to roditelj moze da rizikuje zdravlje svoje porodice i zbog cega!? A jos manje su mi jasni ovi iz kriznog staba, ne uvode mere pravovremeno pa ih onda povlace pre vremena....

Gradimir Radivojevic

27.08.2020. 14:49

Ministre, Doktor je rekao da deca koja se vraćaju sa letovanja iz zemalja gde su žarišta virusa budu u kućnoj izolaciji 10 dana, pa u školu, što je sasvim ispravno, a vi ako niste ovu izjavu razumeli neznam šta tražite na tom mestu.

AlOkin

31.08.2020. 17:25

@Slava - Svaki pasoš je skeniran na graničnom prelazu i nalazi se u jedinstvenoj bazi podataka osoba koje su putovale u inostranstvo...

Sofija

27.08.2020. 22:06

@Gradimir Radivojevic - Njehova deca su zavrsila skolovanje a za druge ga izgleda zabole.Skola je morala poput Makedonije da se odlozi do oktobra. Ne igrajte se sa zivotima dece!Školsko gradivo se moze nadoknaditi a život nema reprizu.

Leštanac

27.08.2020. 15:09

U pravu je doktor Kon. Zbog bahatih i sebičnih roditelja, sada neka im deca sede kod kuće deset dana. Pa ako su zdrava neka krenu u školu, ako nisu posledice nek snose neodgovorni roditelji. U suprotnom može se desiti da deca čuji roditelji su razumni i svataju ozboljnost situacije sa koron mogu da nastradaju. Ministre, poštujte struku, njihovo mišljenje i savet.

buki

27.08.2020. 22:19

@Leštanac - Да седе заједно са родитељима у карантину, па нека им они организују наставу, а не да просветни радници који скоро да нису ни имали одмор, само за бахате организују још и наставу на даљину, док 98% деце редовно са маскама похађа наставу.

Mika

27.08.2020. 17:19

Sva deca treba da budu deset dana u karantinu u samoj školi, to je najboje rešenje. Da ne izlaze iz škole deset dana, kao u vojsci kada su na straži li terenu.

Ljube

27.08.2020. 18:51

Opasno ,veoma ooasno po buducnost i stanovnistva i drzave ,mnogima je isto ali me za Srbiju brine najvise .A to je ,da vise nema ni ucenika ,nemamo ni vojnika vec odavno ,to znaci ni rodoljuba ,buduci ocevi na velikom ispitu ,majke vec odavno nisko pale ,...jer mi smo vec presli samo na onu anglosaksonsku rec "edukejsn "( education ) i " tinejdzeri (teenager)...

Anđela

27.08.2020. 21:56

A,šta ćemo sa roditeljima i decom koji su dane odmora proveli na prepunim bazenima i hotelima u Vrnjačkoj banji, Kopaoniku, Zlatiboru...

Lejla

28.08.2020. 00:43

Da li neko kontrolise prevoz? Pre dva dana iz unutrasnjosti za Beograd putujem punim autobusom gde mozda trecina nosi maske a ostali ne. Interes prevoznika je sto vise putnika a maske ni vozaci ne nose. Naravno ovo niko ne kontrolise. I gde je veci rizik? Na moru, ako idete kolima i kupate se na polupraznoj plazi ili u ovakvom ,,idealnom mestu za zarazu". Stalno pljuvanje po nekom putovanju koje moze da bude 100% sigurnije od srpskog izvrdavanja mera za nosenje maski je vise deplasirano. Ko ovo kaznjava? Ja na moru nisam usla bez maske u zatvorenu prostoriju i lezala na plazi pored drugih ljudi ali zato mogu da molim Boga za put po Srbiji u kojoj su najpametiji oni koji drze masku ispod brade i gde nema inspekcije.

Pedja

28.08.2020. 02:08

Samo mi nije jasno dali iko razmislja o tome da naprimer samo jedan nastavnik bude zarazen koliko cete dece imati zarazene,taj isti nastavnik sedi u zbornici sa drugim nastavnicima a ta ista deca posle idu kuci kod svojih roditelja pa zamislite samo koliko cete od 1.septembra imati zarazene i dece i nastavnika koronom i ko ce onda za to da odgovara? Razmislite malo o tome i sta ce onda ministar da kaze o takvoj situaciji.