DODIK POSLE SASTANKA SA VUČIĆEM: Zahvalan sam na podršci koja stiže iz Srbije za RS

Tanjug

26. 08. 2020. u 12:39

ДОДИК ПОСЛЕ САСТАНКА СА ВУЧИЋЕМ: Захвалан сам на подршци која стиже из Србије за РС

Foto: M. Anđela

SRPSKI član predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da je zadovoljan razgovorima sa državnim vrhom Srbije i da je zahvalan na podršci koja u kontinuitetu dolazi iz Srbije za Republiku Srpsku.

-Zahvalni smo za podršku koja u kontinuitetu dolazi od predsednika Aleksandra Vučića i njegovog tima i njihovom razumevanju za Republiku Srpsku i status i stanje srpskog naroda ne samo u RS već i federaciji-rekao je Dodik.

On je nakon sastanka sa predsednikom Vučićem rekao novinarima da je saradnja sa rukovodstvom Srbije dovela do toga da se danas u svim opštinama RS realizuju projekti finansirani od države Srbije.

-To je poruka našem narodu ne samo u materijalnom smislu, već i emotivnom, da Srbija želi i misli da podrži narod na prostoru Republike Srpske-naveo je Dodik.

Zadovoljan je, kako kaže, finalizacijom razgovora vezanih za oblast obrazovanja, kulture, izgradnje spomen prostora Gradina posvećenom stradanju srpskog naroda u Jasenovcu.

Zadovoljan je i dogovorom koji je postignut vezano za jedinstven datum obeležavanja Solunskog fronta kao dana koji će na isti način obeležiti i u Srbiji i R. Srpskoj.

-Želeo sam da sa predsednikom Srbije i rukovodstvo Srbije upoznam sa stanjem stvari i sprovođenjem Dejtonskog sporazuma. Naša politika, je politika mira i tražimo da mir bude trajan i stabilan-naveo je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (52)

aca

26.08.2020. 13:48

Српска се развија,напредује узподршку Србије.Морамо бити уз наш народ и заједно очувати стабилност и мир

Ivana

26.08.2020. 21:53

Srbija i RS zajedno treba da grade dobre odnose, ali i da očuvaju mir i stabilnost.Srbija danas treba da radi na tome da građani u regionu zaista žive bolje, ali i da Sbija ulaže u istočno Sarajevo. Srbija je na pravom putu razvoja.

Dragan

27.08.2020. 03:28

Pod hitno će međunarodna zajednica morati da promeni svoju lošu politiku prema Republici Srpskoj. Konstantno se vrši pritisak na Srbe u RS da oni priznaju KIM kao državu što oni to izričito odbijaju.

Dragan

27.08.2020. 03:29

Međunarodna politika protiv Srbije vodi politiku dvostrukih aršina. Dozvoljavaju separaciju KIM i daju im priznanje kao državi a ne dozvoljavaju da se po istom aršinu Republika Srpska pripoji Srbiji.