DODIK POSLE SASTANKA SA VUČIĆEM: Zahvalan sam na podršci koja stiže iz Srbije za RS

Tanjug

26. 08. 2020. u 12:39

SRPSKI član predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da je zadovoljan razgovorima sa državnim vrhom Srbije i da je zahvalan na podršci koja u kontinuitetu dolazi iz Srbije za Republiku Srpsku.

ДОДИК ПОСЛЕ САСТАНКА СА ВУЧИЋЕМ: Захвалан сам на подршци која стиже из Србије за РС

Foto: M. Anđela

-Zahvalni smo za podršku koja u kontinuitetu dolazi od predsednika Aleksandra Vučića i njegovog tima i njihovom razumevanju za Republiku Srpsku i status i stanje srpskog naroda ne samo u RS već i federaciji-rekao je Dodik.

On je nakon sastanka sa predsednikom Vučićem rekao novinarima da je saradnja sa rukovodstvom Srbije dovela do toga da se danas u svim opštinama RS realizuju projekti finansirani od države Srbije.

-To je poruka našem narodu ne samo u materijalnom smislu, već i emotivnom, da Srbija želi i misli da podrži narod na prostoru Republike Srpske-naveo je Dodik.

Zadovoljan je, kako kaže, finalizacijom razgovora vezanih za oblast obrazovanja, kulture, izgradnje spomen prostora Gradina posvećenom stradanju srpskog naroda u Jasenovcu.

Zadovoljan je i dogovorom koji je postignut vezano za jedinstven datum obeležavanja Solunskog fronta kao dana koji će na isti način obeležiti i u Srbiji i R. Srpskoj.

-Želeo sam da sa predsednikom Srbije i rukovodstvo Srbije upoznam sa stanjem stvari i sprovođenjem Dejtonskog sporazuma. Naša politika, je politika mira i tražimo da mir bude trajan i stabilan-naveo je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (52)