VUČIĆ O SASTANKU U BELOJ KUĆI: Biće razgovora o ekonomiji, ali ne isključujem da se pojave i neke druge teme

Novosti online

26. 08. 2020. u 12:29

ВУЧИЋ О САСТАНКУ У БЕЛОЈ КУЋИ: Биће разговора о економији, али не искључујем да се појаве и неке друге теме

Foto: AP

U BELOJ kući biće razgovora o ekonomskim temama, ali ne isključujem mogućnost da će se pojaviti i neke druge teme, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Kada postavite pitanje zašto Kosovo ima pravo na otcepljenje, a neko drugi ne, moram da kažem da nemam odgovor. Da li je bio kriv Milošević onda, ili Tadić pre nekoliko godina... Imamo dvostruke aršine. Mi moramo da razumemo da se na pravdu ne pozivamo - rekao je Vučić.

- Zaboravite na pravdu u međunarodnim odnosima. Ja sam to postavio kao pitanje nekoliko puta, zašto neki imaju pravo a neki ne? Jedan veliki evropski lider mi je rekao: Aleksandre, sve si u pravu, ali raspored snaga ni tebi ni Srbiji ne ide u prilog - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (42)

Marija

26.08.2020. 16:08

Dovoljno Srbija ima problema vezano za Kosovo,da bi otvarala nova pitanja vezano za promenu drzavnog statusa RS, koja je svakako zasticena Dejtonskim sporazumom.

Ivana

26.08.2020. 22:19

Aleksandar Vučić se bori za interese svoga naroda i države, bori se za očuvanje KiM, i jedino može da ponudi Hašimu Tačiju ekonomski razvoj, nove infrastrukturne projekte.

Dragan

27.08.2020. 03:45

Srpsku delegaciju u Vašingtonu ne čekaju ni malo laka pitanja jer znamo da Albanci sa KIM imaju bezrezervnu podršku Amerike i EU. Ali ne sumnjam da će srpska delegacija zastupati interese Srbije i da će nam po povratku saopštiti dobre vesti.