UDAR IZ CRNE GORE NA PREDSEDNIKA SRBIJE: Vučićeva inicijativa je zasnovana na ideologiji starog srpskog velikodržavlja!

Novosti online

19. 08. 2020. u 11:39

NAKON objave da će na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića biti formiran specijalni tim za zaštitu svetinja krenuli su napadi koji ovog puta dolaze iz Crne Gore.

УДАР ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ НА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ: Вучићева иницијатива је заснована на идеологији старог српског великодржавља!

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Upravo u razgovoru za Dnevne novine prof. dr Milenko A. Perović vašarskim jezikom i na sraman način prokomentarisao je ovu inicijativu rekavši da je zasnovana na ideologiji starog srpskog velikodržavlja. Takođe, on je borbu za srpske svetinje okarakterisao kao "panađurske podvale".

- Ta inicijativa počiva na ideologiji starog srpskog velikodržavlja, koje se uvek provodilo glupom silom i panađurskim podvalama. Sad se pokušava primeniti na kulturnom i religijskom terenu. Protiv takvih politikantskih fantazmagorija valja jednom za svagda kazati jasno i određeno: u Crnoj Gori ne postoje “srpska sveta mesta!” Postoji koloplet konfuzija koji je rezultat teških istorijskih falsifikacija i manipulacija.

Podsetimo, vlada Srbije trebalo bi u narednim danima da zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom formira specijalni tim za zaštitu svetinja, odnosno srpske i hrišćanske duhovne baštine na prostorima na kojima živi naš narod.

Kako smo već pisali prema informacijama "Novosti", ova ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je govorio o nužnosti uspostavljanja ovakvog tela podstaknut novim udarima vlasti u Prištini na manastir Visoki Dečani, dobila je veliku podršku u Patrijaršiji i intelektualnim krugovima. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (132)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna