MINISTAR VULIN: Budemo li ćutali i zaboravili „Oluju“, desiće nam se neka nova „Oluja“

Novosti online

03. 08. 2020. u 10:53

МИНИСТАР ВУЛИН: Будемо ли ћутали и заборавили „Олују“, десиће нам се нека нова „Олуја“

Novosti

- I DALjE verujem da će gospodin Milošević razumeti gde ga vode i zašto.

- Da će voditi računa ne samo o srpskom narodu u Hrvatskoj, već i o srpskom narodu u celini, da će razmisliti o tome kakva je to poruka za Srbe koji žive na prostoru Kosova i Metohije, da će posle ovoga njima tražiti da idu na grobove OVK-a i da pozdravljaju sve ono što su tražili te još jednom pitam hrvatsku vladu - zašto ne poboljšate položaj Srba, zašto uslovljavate poboljšanje položaja Srba priznanjem da je „Oluja“ bezgrešna i da je dobro što su proterali 250.000 i ubili 2.000 njihovih sunarodnika, zašto terate srpski narod da prihvati da je ustaško divljanje zapravo dobrobit za njih i kako ćemo se to pomiriti ako Srbi treba da prihvate da su svi zločini nad njima zapravo civilizacijski napredak, a da Hrvati nisu činili nijedan jedini zločin i zašto nikada Jevreji nisu rekli da postoje dve strane pa da kleče jedni preko grobova drugih, nego Srbi sada to treba da urade - rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin gostujući u jutarnjem programu Televizije „Pink“, povodom najavljenog odlaska funkcionera SDSS-a i potpredsednika hrvatske vlade Borisa Miloševića u Knin na obeležavanje godišnjice akcije „Oluja“.

- I neka nam kaže Milošević šta će se to konkretno poboljšati, šta će dobiti. Mržnja neće prestati, jer svako ulagivanje ustašama na kraju se svede na to da ustaše traže još nešto - naglasio je ministar odbrane i poručio Miloševiću da će zahtev sledeće godine biti da dođe i da kaže da nije ni bilo etičkog čišćenja.

Ministar Vulin poručio je da će i ove godine, kada se navršava 25 godina od zločinačke akcije „Oluja“, stradanje Srba biti obeleženo na adekvatan način.

- Podsetiću vas da je predsednik Vučić prvi naš državnik koji je na adekvatan način obeležio „Oluju“. Upravo u Rači, kada je zajedno sa predsednikom Dodikom položio venac u reku, kada je u tom trenutku konačno rekao ono o čemu smo ćutali svih godina – o tom strašnom zločinu, o tom užasu koji je zadesio srpski narod, o tom ustaškom divljanju koje nikada nije kažnjeno – ističe ministar Vulin i naglašava da istinu koju je predsednik Vučić imao hrabrosti da kaže i koju svake godine ponavljamo niko ne osporava i ne kaže da nije istina, već da nam se osporava ton i dovodi u pitanje da li je to trebalo reći ili ne radi dobrosusedskih odnosa.

On je, takođe, skrenuo pažnju na mržnju koja se iz Hrvatske svakodnevno, već godinama, upućuje prema predsedniku Vučiću, objasnivši da je to zato što „hrvatska politika apsolutno prepoznaje Srbe koji rade dobro za Srbiju i za Srbe i uvek na njih ima najviše napada i izliva najveću mržnju.“

Ministar Vulin zapitao se o kakvom pomirenju može da se govori i oko čega treba da se mire, ako nema priznanja Hrvatske o zločinima koje je činila. On je dodao i da je poruka Hrvatske da je „Oluja bezgrešna“.

- Uvek imamo borbu i teško nam je da dokažemo da jedna članica Evropske unije neguje fašističke vrednosti, da se smeje i podsmeva najvećem koncentracionom logoru u ovom delu Evrope „Jasenovcu“, da vraća ustaške vrednosti - naglasio je ministar odbrane i dodao da je „svaki fašizam velika sramota i dopuštati da se fašizam razvija samo kada je okrenut prema Srbima govori o užasnoj sramoti Evropske unije koja ćuti o tome“.

Ministar Vulin podseća da čak i Haški tribunal, o kojem misli sve najgore, smatra da je „Oluja“ ratni zločin, samo što niko nije odgovoran za taj ratni zločin.

- Kao da je „Oluja“ bila kiša pa je pobila 2.000 Srba, proterala 250.000. Jeste užas, ali niko nije odgovoran za taj užas. To je nešto što će Srbi zauvek morati da nose i neće nikada smeti da zaborave. Zaboravili smo Jasenovac. Ćutali smo o Jasenovcu pa se desila „Oluja“, budemo li ćutali o „Oluji“ ponoviće nam se neka nova „Oluja“. Ne smemo ćutati i ne smemo zaboraviti – poručuje ministar Vulin.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Gloria

03.08.2020. 10:58

Ovaj Milošević je beslovesna budala - ne shvata da će oni koju su mu ubili baku jednoga dana da dodju i do njega, običnog srpskog izroda a on ni tada neće ništa da shvati!

Degman

03.08.2020. 11:21

u stvari ovo je najbolje što se moglo desiti Srbima u Hrvatskoj da progledaju. Ne pada sneg da pokrije breg nego da trag otkrije zver. Sad je jasno da glavni majstor koji stoji iza ovoga je Milorad Pupovac, adut htvatske obavještajne službe od samog početka. Isturio je smeće u prvi red a sam se "kao povukao" da bi prošao ispod radara. Ono što Srbija može učiniti je da prekine svaki kontakt s Pupovcem i Miloševićem, naravno i sa srpskim organizacijama i partijama u HR s kojima ovaj dvojac ima veze i tako im oduzeti legitimitet. Humanitarnu i svaku drugu pomoć upućivati preko Srpske pravoslavne crkve. Milošević je marginalac izabran između ološa kojeg ima na pretek. Ne treba mu davati publicitet. Ovo je rat koji će malo duže trajati. Hrvatsku iznad vode drži jedino članstvo u EU, a taj balon se ispuhava sve više i više.

Leda

03.08.2020. 16:33

Pupovac obmanjuje kad kaže da je Boris Milošević "žrtva" zbog odlaska u Knin. Činjenica je da je i njegov otac u vreme "oluje" bio mobilisan u hrvatskoj vojsci i borio se protiv Srba SAO Krajine. On odlazi da aminuje ubijanje i najveće etničko čišćenje Srba nakon Drugog svetskog rata.

Mišo Peć

03.08.2020. 17:58

Ništa bolji od ovg Miloševića nije ni ovaj Pupovac,on kao odlučio da predloži Miloševića za podpredsednika u hrvatskoj vladi,samo još da kaže po čijim instrukcijama je to uradio.

Nika

05.08.2020. 13:20

A sad Srbija da proglasi B. Miloševića i njegovog stranačkog šefa Pupovca za nepoželjne osobe u Srbiji. Izdajnicima ne treba pružiti gostoprimstvo.