REAKCIJE: Ako Milošević bude slavio "Oluju" sutra će tražiti da kosmetski Srbi slave zločine „OVK“

Novosti online

02. 08. 2020. u 12:30

NA najavu Borisa Miloševića da će ići na proslavu Oluje reagovali su Savez udruženja raseljenih Kosova i Metohije, Udruženja izbeglih, raseljenih i doseljenih Srba i Udruženja za njegovanje kulturnih tradicija srpskog naroda iz Republoke Srpske Krajine i Republike Hrvatske.

РЕАКЦИЈЕ: Ако Милошевић буде славио Олују сутра ће тражити да косметски Срби славе злочине „ОВК“

Foto: Fejsbuk

Savez udruženja raseljenih Kosova i Metohije energično osuđuje najavu izdajničkog gesta potpredsednika Vlade Hrvatske Borisa Miloševića da u ime srpskog naroda u toj državi prisustvuje proslavi godišnjice zločinačke akcije „Oluja“.

"Uz podsećanje je tom akcijom izvršeno najveće etničko čišćenje u Evropi nakon Drugog svetskog rata,  gospodinu Miloševiću skrećemo pažnju da se država Srbija, kao matica svih Srba, nalazi pod stravičnim pritiscima u ucenama oko Kosova i Metohije, te da je za očekivati da, ukoliko on ne odustane od svoje namere, privremene vlasti u Prištini i njihovi zapadni mentori sutra traže da kosmetski Srbi zajedno sa svojim dželatima proslavljaju najveće zločine terorističke "OVK“.

Apelujemo na savest potpredsednika Vlade Hrvatske, koji bi morao da dobro promisli koliku štetu čini ukupnim srpskim interesima solidarnišću i podrškom monstruoznom projektu koji je bio u funkciji stvaranja etnički čiste države Hrvata.

Očekujemo da će on ipak odustati od sumanute namere da slavi najveću tragediju vlastitog naroda u novije vreme, bez obzira na ambijent „moranja“ koji kreiraju vlasti i javnost u Zagrebu. Da je sreće i zemaljske pravde, slavio bi se kolektivni povratak srpskog naroda u Republiku Srpsku Krajinu i ostatku Hravtske", rekao je predsednik Saveza udruženja Kosova i Metohije Milenko Jovanović.

Milošević i njemu slićni će biti zapamćeni kao sramne epizode

Odlazak Borisa Miloševića na kninsku tvrđavu nije ruka pomirenja pružena hrvatskom narodu već pokušaj abolicije Hrvatske za sve grozne zločine izvršene nad srpskim narodom, rečeno je iz Udruženja izbeglih, raseljenih i doseljenih Srba.

"Udruženje izbeglih, raseljenih i doseljenih Srba sa nevericom i zgražavanjem je primilo vest da će Boris Milošević  funkcioner SDSS-a i potpredsednik hrvatske vlade ići na proslavu dana kada je tokom zločinačke akcije "Oluja" ubijeno i nestalo preko 2.000, a proterano oko 250.000 Srba. Dana kada je spaljeno je preko 20.000 srpskih kuća i kada je gorelo sve što je srpsko. Dana kada su hrvatski tenkovi gazili izbegličku kolonu kod Dvora na Uni, dana kada je masakrirana kolona na Petrovačkoj cesti, dana kada su izvršeni masovni zločini širom srpske Krajine. Odlazak Borisa Miloševića na kninsku tvrđavu nije ruka pomirenja pružena hrvatskom narodu već pokušaj abolicije Hrvatske za sve grozne zločine izvršene nad srpskim narodom. Ruka pomirenja će biti pružena kada za brojne zločine nad Srbima u Hrvatskoj napokon neko bude odgovarao, kada hrvatska država i narod ne budu krili i slavili zločine i zločince već se suoče sa istinom. Do tada će Boris Milošević i slični njemu biti zapamćeni kao sramne epizode i marionete povampirenog ustaštva u Hrvatskoj", rekla je Zorica Ivošević, predsednik Udruženja izbeglih, raseljenih i doseljenih Srba.

Krajiški Srbi su ovih dana doživeli najveću moguću uvredu

"Krajiški Srbi su ovih dana doživeli najveću moguću uvredu i poniženje kada je Boris Milošević, Plenkovićev Srbin po profesiji, najavio odlazak na kninsku tvrđavu i prisustvo proslavi zločinačke akcije Oluja. Više od dve ipo decenije Hrvatska besramno slavi svoje zločine i zločince, organizujući slavlje i paradu nad grobovima hiljada nedužnih civila, ponajviše staraca i dece.  Koliko nisko neko mora pasti pa poput Borisa Miloševića otići na proslavu najvećeg ratnog zločina počinjen u Evropi posle Drugog svetskog rata. Koliko neko, poput Borisa Miloševića, mora nisko pasti pa to pravdati dolaskom ustaškog generala i Plenkovićevog ministra Tome Medveda na parastos u selo Plavno i njegov zaselak Grubore, gde su hrvatski specijalci poklali i masakrirali stanovnike tog zaseoka. Koliko nisko mora pasti da prećuti da je odlazak Tome Medveda u stvari ismevanje nedužnim žrtvama pošto je hrvatsko pravosuđe pre nešto više od mesec dana oslobodilo počinioce ovog strašnog zločina, za koji niko do sada nije odgovarao. Na kraju Boris Milošević mora biti svestan jedne stvari da je prostor bivše Republike Srpske Krajine natopljen krvlju hiljada nedužnih srpskih žrtava, koju za trideset srebrnjaka on pokušava da opere sa ruku zločinaca", rečeno je iz Udruženja za njegovanje kulturnih tradicija srpskog naroda iz Republoke Srpske Krajine i Republike Hrvatske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!