POSLE DRAMATIČNOG UPOZORENJA LEKARA: Filipini menjaju plan borbe protiv Kovid-19

Tanjug

02. 08. 2020. u 10:51

REAGUJUĆI na dramatično upozorenje zdravstvenih radnika na "prvoj liniji" borbe protiv Kovid-19, ministarstvo zdravlja Filipina najavilo je da će u roku od nedelju dana predstaviti novu strategiju za borbu protiv pandemije korona virusa i zdravstvenim radnicima u prestonici Manili pružiti neophodnu pomoć u ljudstvu.

ПОСЛЕ ДРАМАТИЧНОГ УПОЗОРЕЊА ЛЕКАРА: Филипини мењају план борбе против Ковид-19

Foto: AP

Filipini su juče zabeležili 4.963 nova slučaja korona virusa, što je rekordan dnevni porast u toj zemlji jugoistične Azije, u kojoj ukupan broj potvrđenih slučajeva korona virusa sada iznosi 98.232, dok se broj preminulih povećao na 2.039.

Po broju zaraženih i umrlih od korona virusa, ispred Filipina u regionu je samo Indonezija, zbog čega je 80 grupacija koje okupljaju 80.000 filipinskih lekara i milion medicinskih sestara i tehničara u subotu upozorilo da Filipini gube bitku protiv pandemije i da preti opasnost od kolapsa zdravstvenog sistema ukoliko ne budu uvedene strože mere protiv epidemije.

Kako javlja Rojters, zbog širenja korona virusa, zdravstveni radnici su takođe pozvali na ponovno uvođenje strogih mera karantina u prestonici Manili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024