DAČIĆ PORUČIO OBRADOVIĆU: Prestanite da lažete narod

Tanjug

01. 08. 2020. u 18:27

PRVI potpredsednika vlade i lider SPS Ivica Dačić izjavio je da je dosta više gnusnih laži da su vlast u Srbiji i predsednik Aleksandar Vučić spremni da priznaju nezavisnost Kosova, kao što je danas po ko zna koji put izjavio Boško Obradović.

ДАЧИЋ ПОРУЧИО ОБРАДОВИЋУ: Престаните да лажете народ

Ivica Dačić / Foto N. Paraušić

- Srbija je za ovih osam godina naše koalicije sa Vučićem, vratila pitanje Kosova na dnevni red, za razliku od vremena Tadića, Jeremića i Ðilasa kada su svi govorili da je sve već reseno. U to vreme skoro 90 zemalja je priznalo Kosovo, u vreme naše vlasti 18 zemalja je povuklo priznanje Kosova, tako da danas Kosovo više nema većinu za prijem u međunarodne organizacije -  naveo je Dačić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Koliko je ko uradio, naglasio je on, najbolje govore pohvale koje Tadiću i Jeremiću upućuju albanski lideri, kao zahvalnost za pogrešno postavljeno pitanje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

- Srbija i Vučić su milion puta jasno rekli da mi želimo dijalog i mirno rešenje problema, ali da ne pristajemo na ucene i ultimatum za priznanje Kosova. Zato prestanite više da lazete narod da će neko da prizna Kosovo - istakao je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)