VUČIĆ O OVK: Žele da hapse Srbe ako ne misle kao oni

Tanjug

01. 08. 2020. u 11:59

ВУЧИЋ О ОВК:  Желе да хапсе Србе ако не мисле као они

Tanjug

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Zakon o vrednosti OVK koji planiraju da usvaje privremene prištinske vlasti predstavlja pokušaj da se nateraju Srbi da misle kao Albance i da budu hapšeni ukoliko govore drugačije.

Na pitanje šta misli o predlogu za usvajanje Zakona o vrednostima takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, Vučić je naveo da privremene prištinske vlasti hoće da uvedu verbalni delikt i da nateraju sve Srbe da misle kao Albanci na KiM i da ako kažu nešto drugačiju idu u zatvor.

"To vam je postala neka vrste mode u regionu, da ne smete ništa da kažete ako drugačije mislite.Napravili su modele istine, i ako izađete iz tog modela istine biće opšta medijska hajka", rekao je on.

Predlog zakona o vrednostima OVK vidi kao spremnost da se hapse Srbi i da da im uskrate bilo kakvog prava na svoje mišljenje.

Vučić je podsetio na presudu bivšem ministru u kosovskoj vladi Ivanu Teodosijeviću koji je javno rekao da je slučaj Račak koji je bio povod za mombardovanje Srbije izmišljen , naglasio da on stoji iza tog stava i da smatra da je Vilijam Voker kriminalac.

Dodao je da će predlog zakona o OVK samo još snažnije homogenizovati Srbe na KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (29)

Kosta

01.08.2020. 12:13

Sad je valjda svima jasno koliko je važan dijalog, moramo po svaku cenu naći način da zaštitimo Srbe koji žive na KIm. Kamere Prištine su neprihvatljive.

Ana

01.08.2020. 15:35

Strasno je to sto rade! Da smo mi hapsili njihove ,pa ceo svet bi se digao protiv nas ali zato kada su Albanci u pitanju niko ih ne dira i oni rade kako im se cefne!

Jelena

02.08.2020. 07:39

Nema te sile koja može naterati srbe, da upravljaju njima kako bi drugi hteli.Ne mogu naterati Srbe da misle kao oni ma šta uradili.Jer srbi su sada kao nikada složni i jedinstveni.