VLAST KROJE NAPREDNJACI: Zakazana konstitutivna sednica skupštine grada Kraljeva

G.Ćirović

24. 07. 2020. u 13:22

KONSTITUTIVNA sednica Skupštine grada Kraljeva zakazana je za 18. avgust.

ВЛАСТ КРОЈЕ НАПРЕДЊАЦИ: Заказана конститутивна седница скупштине града Краљева

Foto: G. Šljivić

Na ovoj sednici najpre će biti potvrđeni mandati novoizabranim odbornicima u lokalnom parlamentu, a potom bi trebalo da budu izglasani i skupštinski organi novi predsednik i sekretar Skupštine grada.

- Sednica će biti održana uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mera, kao što jer to bio slučaj i na prethodnoj za vreme takozvanog prvog pika, a nadam se da će i epidemiološka slika u Kraljevu do tada biti mnogo bolja – kaže Nenad Marković, predsednik Skupštine grada u prethodnom sazivu.

Apsolutnu većiinu u kraljevačkom parlamentu imaće naprednjačka lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, kojoj pripada 46 od ukupno 70 odborničkih mesta, a pa će koalicija SNS-PS moći potpuno samostalno da formira stabilnu vlast. Njihovi koalicioni partneri u prošlom sazivu SPS-JS imaće 12 odbornika, dok su Starosedeoci, kao članovi GG Metla sa pet mandata zadržali svoju poziciju u Skupštini grada. Debitanti u ovdašnjem lokalnom parlamentu biće odbornici liste Zdrava Srbija-Pokret obnove kraljevine Srbije-Bolja Srbijasa četiri, kao i liste Aleksandra Šapića sa tri mandata.

- Nakon konstitutivne sednice i izbora skupštinskih, na prvoj narednoj sednici trebalo bi da bude izabrana i izvršna gradska vlast, gradonačelnik, njegov zamenik i članovi Gradskog veća – dodaje Marković.

O imenima gradskih funkcionera, bar zasad partijski čelnici ne žele da se izjašnjavaju, pravdajući to vanrednom situacijom u gradu na Ibru najpre zbog poplave, a potom i drugog snažnog naleta kovid-19. O tome će se, kažu, tek razgovarati i pregovarati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije