SUKOB ŠAPIĆA I GLIŠIĆA: Zbog čega su se razišli

S. S. R.

22. 07. 2020. u 16:29 >> 20:24

RAZLOG mog razlaza sa Šapićem je neslaganje u konceptu razvoja organizacije i rada poslanika SPAS u narednom periodu.

СУКОБ ШАПИЋА И ГЛИШИЋА: Због чега су се разишли

Foto: Jutjub Printskrin

SMATRAO sam da poslanik treba da ima veću autonomiju, a u SPAS su bili za centralizovanje u partiji.

Ovako je Vladan Glišić, peti na listi SPAS na parlamentarnim izborima, za "Novosti" objasnio razlaz sa liderom stranke Aleksandrom Šapićem, zbog čega Glišić neće biti u poslaničkom klubu najmlađe parlamentarne stranke.

- Razlog mog razlaza sa Šapićem je neslaganje u konceptu razvoja organizacije i rada poslanika SPAS u narednom periodu. Svi drugi detalji su nebitni u odnosu na ovaj suštinski razlog. Nisam još odlučio o svom daljem političkom i skupštinskom radu. Šapiću i prijateljima iz SPAS želim sreću i uspeh u budućem radu - kaže Glišić.

Na naše pitanje u čemu se ne slaže sa konceptom SPAS, rekao nam je da smatra da poslanici treba da imaju veću autonomiju.

Šapić nije želeo da komentariše ovu Glišićevu izjavu:

- Jedino što želim da kažem je da on nije deo naše poslaničke grupe i da smatram da je moralno da vrati mandat, jer ga je osvojila partija. On će uraditi onako kako želi - rekao nam je Šapić.

Naime, do nesuglasica je došlo tokom dogovora o tome kako će poslanički klub delovati u parlamentu. Prema našim informacijama, Šapić je Glišiću zamerio što je gostovao na jednoj lokalnoj televiziji, bez konsultacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna