ČEDU NEĆE SPASTI IMUNITET: Advokat napadnutog vlasnika klinike - podnećemo privatnu tužbu protiv Jovanovića

D. M.

20. 07. 2020. u 07:30

LIDER LDP Čedomir Jovanović ne može da se uzda u poslanički imunitet ukoliko protiv njega bude podneta krivična prijava za napad na vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju "Fizio centar" Žarka Ivkovića, jer uskoro prestaje njegov mandat u Skupštini Srbije.

ЧЕДУ НЕЋЕ СПАСТИ ИМУНИТЕТ:  Адвокат нападнутог власника клинике - поднећемо приватну тужбу против Јовановића

Čeda


Ivković, kojeg je Jovanović u subotu po podne napao ispred Klinike u Ulici Milutina Milankovića na Novom Beogradu, i naneo mu više udaraca teniskim reketom, očekuje da Tužilaštvo pokrene krivični postupak po službenoj dužnosti, a ukoliko se to ne desi, goniće lidera LDP po privatnoj tužbi.


To je, za "Novosti", u nedelju rekao Ivkovićev advokat Dejan Dubajić, koji očekuje da za privatnom tužbom neće biti potrebe i da će se Tužilaštvo već danas oglasiti o tom "brutalnom napadu":


- Moj klijent je veoma uzrujan, pod stresom je, i na telu mu se pojavljuju i novi otoci izazvani udarcima. Nakon napada, lekari u Urgentnom centru su ga pregledali i imobilisali mu ruku u koju je dobio više jakih udaraca - rekao nam je Dubajić, dokumentujući svoje tvrdnje i fotografijama Ivkovića, načinjenim nakon lekarskog pregleda.

POSTUPAK Policija proverava okolnosti napada na Novom Beogradu/Foto: P.Milošević

 


U Trećem javnom tužilaštvu rekli su da čekaju nalaz policije, koja proverava sve okolnosti o navodima da je lider LDP napao Ivkovića.

FOKUSIRAN NA SUŠTINU

NAKON vesti da je napao vlasnika privatne klinike za fizikalnu terapiju, Čedomir Jovanović se juče oglasio na "Instagramu", ali u svojoj objavi nije komentarisao incident ispred klinike:

- Fokusiran sam na suštinu, isključujem sve ostalo. Nisam siguran šta mogu da očekujem u budućnosti, ali je se ne plašim jer znam za koga živim. Za one koji su "ja"... Anđeliju, Zoru, Janu, Mihajla, Hris, Jelu... i vas retke koji ste uprkos svemu ostali moji.... i delim vaše breme kao što vi delite moje. Živim za to, volim zbog toga.


- Vrše se provere događaja, u toku je prikupljanje obaveštenja od svih prisutnih lica, pribavlja se medicinska dokumentacija za lice kome su nanete povrede, uzimaju video-snimci - rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Maja Delić.


Ona je naglasila da krivični postupak još nije započet, a da će se o daljem postupanju odlučiti kada policija obavi sve naložene provere. Pored toga, kako je dodala, proverava se i da li je Jovanović nakon što je izašao iz bolnice, gde je bio na lečenju od kovida 19, prekršio karantin, odnosno da li mu je karantin naložen.

Foto: Privatna arhiva

 


Ivković je u subotu za "Novosti" rekao da ga je lider LDP tog dana oko 17 sati napao i udarao teniskim reketom, i to iznenada, dok je vlasnik "Fizio centra" stajao i pričao sa Jovanovićevim vozačem. Ivković tvrdi da nije bilo nikakvog povoda za brutalan napad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna