SPS ISKLjUČUJE ČLANOVE KOJI IDU NA PROTESTE: Dačić smenio Škundrića, opleo i po Tončevu

Tanjug

ponedeljak, 13. 07. 2020. u 16:37

СПС ИСКЉУЧУЈЕ ЧЛАНОВЕ КОЈИ ИДУ НА ПРОТЕСТЕ: Дачић сменио Шкундрића, оплео и по Тончеву

Ivica Dačić / Foto N. Paraušić

Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije isključila je iz stranke dvojicu članova iz Inđije koji su učestvovali na protestima ispred Narodne skupštine, a Petar Škundrić je razrešen dužnosti savetnika u Vladi Srbije, saopštio je danas predsednik SPS i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije isključila je iz stranke danas dvojicu članova iz Inđije koji su učestvovali na rušilačkim demonstracijama ispred Narodne skupštine, zbog postupanja suprotnog od politike partije i narušavanja ugleda SPS-a", naveo je Dačić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je ponovio da će svako ko podržava ili učestvuje u nasilju, a povezan je na bilo koji način sa SPS-om, biti smenjen i isključen iz SPS-a.

Dodao je da će se o odgovornosti Gorana Trivana zbog napada njegovog savetnika na predsednika Vučića, raspravljati na sednici Predsedništva.

Dačić je najoštrije osudio izjavu potpredsednika Novice Tončeva, o blokadi puta na jugu Srbije, ističući da je takva izjava direktno suprotna politici SPS-a.

"SPS najoštrije osuđuje svaku nasilje, napad na institucije i blokadu saobraćajnica, a posebno napad na predsednika Vučića. Svako ko se ponaša suprotno politici SPS-a biće sankcionisan", naveo je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Mare 1

14.07.2020. 21:21

@Bambi - Škundrić je bio na državnim "jaslama" Dobro plaćen uz druge beneficije. To je uživaoinjegov sin. Svaki roditelj je dužan da vaspitava svoje dete.Kako ga vaspitava u mladosti takav je i kasnije. Vidimo kako je vaspitao svog sina!

Dragan

13.07.2020. 18:09

Druže/Gospodine /Dačiću , samo napred glavu gore i sve što ne valja čisti iz stranke, samo čvrsta ruka i zdrav razum do uspeha. Dugo mi trajemo, i ja i Vi .

Miki Zg

13.07.2020. 18:15

Pred nekoliko mjeseci pred izbore predsj. države A.Vučić je jasno rekao :Ako svi oni ,političke partije u Srbiji budu imali i jedan mandat više od SNS-a ,složit će svoju Vladu .Čestitam narodu ,kako je glasao !

nre

14.07.2020. 17:46

Takvu stranku da upropasti jedan covek to je sramota! Naj obrayovaniji ljudi i najstrucniji u svom poslu su nekada bili clanovi ... Mislim da je Dacic treba oda ode davno jer nije vise sposoban osim da skroz dokururi partiju.... Mene bi na njegovom mestu bilo sramota ako on poznaje tu kategoriju posle ovakve izjave