SPS ISKLJUČUJE ČLANOVE KOJI IDU NA PROTESTE: Dačić smenio Škundrića, opleo i po Tončevu

Tanjug

13. 07. 2020. u 16:37

Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije isključila je iz stranke dvojicu članova iz Inđije koji su učestvovali na protestima ispred Narodne skupštine, a Petar Škundrić je razrešen dužnosti savetnika u Vladi Srbije, saopštio je danas predsednik SPS i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

СПС ИСКЉУЧУЈЕ ЧЛАНОВЕ КОЈИ ИДУ НА ПРОТЕСТЕ: Дачић сменио Шкундрића, оплео и по Тончеву

Ivica Dačić / Foto N. Paraušić

"Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije isključila je iz stranke danas dvojicu članova iz Inđije koji su učestvovali na rušilačkim demonstracijama ispred Narodne skupštine, zbog postupanja suprotnog od politike partije i narušavanja ugleda SPS-a", naveo je Dačić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je ponovio da će svako ko podržava ili učestvuje u nasilju, a povezan je na bilo koji način sa SPS-om, biti smenjen i isključen iz SPS-a.

Dodao je da će se o odgovornosti Gorana Trivana zbog napada njegovog savetnika na predsednika Vučića, raspravljati na sednici Predsedništva.

Dačić je najoštrije osudio izjavu potpredsednika Novice Tončeva, o blokadi puta na jugu Srbije, ističući da je takva izjava direktno suprotna politici SPS-a.

"SPS najoštrije osuđuje svaku nasilje, napad na institucije i blokadu saobraćajnica, a posebno napad na predsednika Vučića. Svako ko se ponaša suprotno politici SPS-a biće sankcionisan", naveo je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (9)