KOMENTAR: Šta se desilo sa istinom o Srebrenici?

DRAGAN VUJIČIĆ

13. 07. 2020. u 12:09

Bez istine i pravde nema mira - tačno je kazala Munira Subašić, srebrenička majka u subotu, na mezarju u Potočarima.

КОМЕНТАР: Шта се десило са истином о Сребреници?

Novosti

Ne reče Munira da je "pravda" odavno stigla navodne dželate. U Hagu dobiše 1.024,5 godina robije dok su Hrvati kažnjeni sa 183, a muslimani sa 41,5 godina. I u sudovima BiH Srbe osudiše na preko 1.000 godina zatvora. Srbi su za zločine dobili više godina robije nego Nemci u Nirnbergu 1946!

Istine nema. Kada je rat u BiH počinjao 1991, prema popisu je muslimana u BiH bilo 43,46 odsto, a 2013. godine izbrojano je da ih ima više od 50 odsto. U RS živi više od 16 odsto muslimana, a u Federaciji ni dva odsto Srba. Stradali su u bošnjačkoj borbi za "multietničku građansku" Bosnu?

Za razliku od Srba, Bošnjaci su posle rata brojali i srpske žrtve (Nemcima nije palo na pamet da broje mrtve Jevreje). Prema sarajevskoj knjizi mrtvih koju je sastavio Mirsad Tokača (u ratu inspektor MUP u Sarajevu), "pod trobojkom" je poginulo 20.775 vojnika i 4.178 civila. Taj podatak Sarajeva, službeni je za Brisel i Vašington i Kandićku... ne i za srpske majke.

One znaju da su u "Mezarju genocida" pokopani i: Nusret Salihović, Senad Jusić, Salčin Hodžić, Aljo Huseinović...baš iz Potočara koji su na Petrovdan 1992. popalili: Gnionu, Jeremiće, Manoviće, Brežane, Zagone, Zalazje, Sase (47 srpskih žrtava), 8. avgusta Ježesticu (devet) ili 24. septembra Podravanje (32)... Ukupno 3.262 srpska sina.

Gadna je srebrenička priča. U Potočarima, na spomeniku sa brojem i tri tačke, uklesane su reči Mustafe Cerića, islamskog poglavara tokom rata:

"Neka osveta bude Pravda! U ime Boga Milostivog, Samilosnog, Molimo Te Bože Svemogući, Neka tuga postane Nada, Neka majčina suza Bude molitva: Da se nikome nikad Ne ponovi Srebrenica!"

A istina?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!