VUJOVIĆ: Predsednik Vučić odbranio je ugled i čast srpskog naroda

Novosti onlajn

23. 05. 2024. u 20:38

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić odbranio je ugled i čast srpskog naroda, poručila je potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Irena Vujović

ВУЈОВИЋ: Председник Вучић одбранио је углед и част српског народа

Foto: SNS

"Međutim, glasanje je pokazalo još jednu važnu stvar - sponzori i kosponzori morali su dobro da se pomuče jer su protiv sebe imali državnika koji im je prozreo namere i sa istim ih suočio pred celim svetom. Nisu očekivali da će im predsednik jedne male zemlje u lice sasuti ono što svi znaju, ali ne smeju da kažu. 

Znamo mi, a sigurna sam da znaju i oni koji su vršili pritiske i ucenjivali države da glasaju za, šta je istina. Ucenjeni i uplašeni morali su da podignu ruku, a pognu glavu. 

Želim da zahvalim onom drugom, većem delu sveta koji nije podržao rezoluciju, onom delu sveta koji nije podlegao ucenama, onom delu sveta koji nije žmurio pred istinom.

Državni tim Srbije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu pokazao je svetu primer državničke hrabrosti, otpora, odlučnosti i borbe za interese zemlje, uprkos tome što je snažna sila bila nasuprot nas. Ceo svet imao je priliku da čuje glas slobodarske zemlje koja se bori za budućnost svog naroda. 

Građani Srbije treba da budu ponosni, a verujem da će tek u godinama pred nama shvatiti koliko je važna ova borba bila i koliko se u teškim trenucima odvijala. 

Ući će jednog dana u udžbenike i činjenica kako su najmoćniji u instituciji UN uspeli da zaobiđu Savet bezbednosti, da zaobiđu konsenzus i pukim preglasavanjem, uz veliki deo zemalja pod pritiskom, usvoje rezoluciju koja će, bez sumnje, izazvati nove tenzije u regionu. 

Još jednom hvala svim državama slobodarskog duha u svetu", navela je ona. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama