CELA RUSIJA SE MOLI ZA BRAĆU SRBE: Patrijarh Kiril naložio bdenje u noći između 22. i 23. maja

Novosti online

22. 05. 2024. u 13:00

PATRIJARH moskovski i sve Rusije Kiril naložio je molitvu za srpski narod i ona će u svim ruskim crkvama biti služena u noći između 22. i 23. maja.

ЦЕЛА РУСИЈА СЕ МОЛИ ЗА БРАЋУ СРБЕ: Патријарх Кирил наложио бдење у ноћи између 22. и 23. маја

Foto AP

- Naložio sam da se u svim ruskim crkvama u otadžbini i rasejanju u noći između 22. i 23. maja služi svenoćno bdenje za spas našeg bratskog srpskog naroda - rekao je patrijarh Mosovski i sve Rusije Kiril.

Podsetimo, u četvrtak ujutru na Hilandaru iguman Metodije sa monasima moliće se oko ikone Trojeručice ispred koje se uvek mole u ozbiljnim iskušenjima za srpsku državu i narod.

Takođe, najveći broj crkava u zemlji i rasejanju zvoniće zvona tog dana i uputiti molitve za spasenje srpske države i naroda.

Podsetimo, u četvrtak, 23. maja, u Njujorku će pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija biti glasanje o rezoluciji o Srebrenici. Naša delegacija, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, pokušaće da se koliko god može odupre dokumentu koji ima nameru da na leđa Srbije stavi etiketu genocidne države.

- Odgovoriću im snažno i onoliko hrabro koliko hrabrosti ima. Sve što imam hrabrosti, znanja i snage odgovoriću im. I odgovoriću im istinito. Odgovoriću im, borićemo se. Naš narod nije genocidan narod - poruka je predsednika Vučića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZVEZDA SE REŠILA VEZISTE: Stranac napustio Marakanu, a ostaje u Superligi