UHAPŠENOM SRBINU NA JARINJU ODREĐENO ZADRŽAVANJE U KURTIJEVOM KAZAMATU: Miletić sutra pred sudom, na teret mu se stavljaju četiri krivična dela

Милица Шкорић
Milica Škorić

10. 05. 2024. u 20:56

SLOBODANU Miletiću, koji je danas uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, određeno je zadržavanje od 48 časova, potvrdila je Jelena Krivokapić, njegov advokat.

УХАПШЕНОМ СРБИНУ НА ЈАРИЊУ ОДРЕЂЕНО ЗАДРЖАВАЊЕ У КУРТИЈЕВОМ КАЗАМАТУ: Милетић сутра пред судом, на терет му се стављају четири кривична дела

Foto Tanjug/AP

Miletić je osumnjičen za četiri krivična dela, navodno počinjena 29. maja prošle godine u Zvečanu, tokom protesta Srba ispred zgrade opštine.

Na teret mu se stavljaju protivustavno delovanje, ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom, napad na službeno lice i „učešće u skupu koje vrši krivčno delo ili huliganstvo“.

- Miletiću je određeno zadržavanje od 48 sati. Sutra ćemo izaći pred sud i sud će odlučiti po zahtevu tužioca, ako takav zahtev bude postojao - rekla je Krivokapić.

Miletić je jedan od dvojice muškaraca koji su danas uhapšeni na Jarinju, a zamenik komandira tzv. kosovske policije za region Sever Veton Eljšani precizirao je da ga ispituje jedinica za borbu protiv teških kriminalnih dela.

Srpska lista ranije danas je saopštila da je Miletić uhapšen, a da niko od članova porodice nije upoznat sa razlozima tog hapšenja, zatraživši reakciju međunarodnih predstavnika i hitno uključivanje Euleksa u slučaj, kako bi se garantovalo poštovanje prava i pretpostavka nevinosti.

Iz Srpske liste su zatražili i njegovo puštanje na slobodu i pravo da se od optužbi brani sa slobode.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO - Dokaz da Kurtujev poslušnik Radoica Radomirović namešta Srbe na hapšenje šiptarima

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice