VUČIĆ SA NDERITU: Razgovor o opasnom revizionizmu temeljnih načela UN

Novosti online

24. 04. 2024. u 20:32

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić tokom boravka u SAD vodi živu diplomatsku borbu za protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici.

ВУЧИЋ СА НДЕРИТУ: Разговор о опасном ревизионизму темељних начела УН

Foto Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

Otvoren razgovor sa specijalnom savetnicom za sprečavanje genocida Alis Vairimu Nderitu #UNOSAPG o opasnom i ozbiljnom revizionizmu načela koja su ugrađena u same temelje Ujedinjenih nacija.


Naglasio sam da bi usvajanjem rezolucije "Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici" došlo do relativizacije samog pojma genocida, kao najstrašnijeg vida planskog i sistematskog zatiranja naroda i etničkih grupa, čemu je čovečanstvo, nažalost, svedočilo nekoliko puta u novijoj istoriji.

Izrazio sam zabrinutost da bi usvajanje ove rezolucije moglo da dovede do daljih sukoba u budućnosti i ukazao na potrebu da se svi zajedno, pod okriljem Ujedinjenih nacija, založimo da pravda bude zadovoljena na način koji promoviše mir i pomirenje.

- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa podsekretarkom UN i specijalnom savetnicom za sprečavanje genocida Alis Vairimu Nderitu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

BRUKA I SRAMOTA! Ovo su hiljade navijača na Vimbldonu uradile Novaku Đokoviću nakon što ih je prozvao za bahatost